Το στρογκανόφ είναι μία λαχταριστή συνταγή που έρχεται από την Ρωσία του 19ου αιώνα. Τι είναι; Ουσιαστικά πρόκειται για κρέας σωταρισμένο μαζί με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος που σερβίρεται συνήθως με ζυμαρικά χυλοπίτες. Είναι ένα εύκολο πιάτο που αποτελεί το ιδανικό μεσημεριανό για όλη την οικογένεια. Ας δούμε πως θα το φτιάξουμε:

Τι θα χρειαστείτε για το στρογκανόφ;

  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά
  • μισό κιλό βοδινό μπριζολάκι
  • 1 πακέτο κρέμα γάλακτος
  • Προαιρετικά, ένας ζωμός κρέατος
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1/2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Βρασμένες χυλοπίτες

στρογκανόφ

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα μέχρι να αποκτήσουν καφέ χρώμα και να χάσουν τον όγκο τους. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε στην άκρη.
  2. Προσθέστε το κρέας κομμένο σε μπουκιές. Εάν κρίνετε ότι είναι αναγκαίο, προσθέστε άλλη μία κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε το κρέας σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο καφετί χρώμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό, τυχόν μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Ρίξτε και τα μανιτάρια με το κρεμμύδι. Σιγομαγειρέψτε για άλλα 15-20 λεπτά ανακατεύοντας μια στο τόσο.

  3. Τέλος, χαμηλώστε την φωτιά και άλλο, ρίξτε το στραγγιστό γιαούρτι και αφήστε να κρυώσει. Σερβίρετε με χυλοπίτες ή ακόμη και ρύζι! Καλή όρεξη!

στρογκανόφ

Δείτε ακόμη: Βρήκαμε την χρυσή συνταγή για τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ!