Αυτό το υπέροχο κέικ με μήλο-κανέλα θα συνοδέψει τέλεια τον πρωινό σου καφέ.

Είναι πανεύκολο να το φτιάξεις και θα μπορείς να το παίρνεις μαζί σου στην δουλειά, καθώς έχει διάρκεια μίας εβδομάδας.

Η φιλοσοφία του είναι παραπλήσια με αυτή του banan bread (που όλοι φτιάξαμε από ένα στην καραντίνα). Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξεις:

Τι θα χρειαστείτε για το κέικ με μήλο κανέλα;

Για τα μήλα:

  • 1 φλ. και 1/2 φλ. ξεχωριστά μήλα ψημένα σε κύβους (2 μήλα χρειάζονται)
  • 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 και 1/2 κτσ κανέλα

Για την ζύμη:

  • 1 και 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κτγ κανέλα 
  • 1/2 κτγ γαρύφαλλο 
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κτγ μαγειρική σόδα 
  • 1/4 κτγ αλάτι 
  • 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. ζάχαρη άχνη 
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες 
  • 1/2 φλ. γάλα 


Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βάλτε την σχάρα του φούρνου στην τρίτη σκάλα και προθερμάνετε στους 177°C. Ψεκάστε το που θα χρησιμοποιήσετε με αντικολλητικό σπρέι.
  2. Για τα μήλα: Μαγειρέψτε στο τηγάνι τα μήλα, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Αφήστε στην άκρη ώστε να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα.
  3. Για την ζύμη: Ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέστε και το βούτυρο και χρησιμοποιήστε ένα ραβδομπλέντερ ή το μίξερ για να χτυπήσετε τα υλικά της ζύμης με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει κρεμώδης η υφή της. Θα πάρει περίπου 2 λεπτά. Ρίξτε και τα αυγά. Όχι ακόμη το γάλα.
  5. Το μείγμα θα μοιάζει σαν να είναι σβωλιασμένο (δεν θα είναι) και θα είναι φυσιολογικό. Ρίξτε και το γάλα και συνεχίστε να χτυπάτε.
  6. Απλώστε την ζύμη στο ταψί. Ρίξτε από πάνω το μείγμα των μήλων.
  7. Ψήστε για 60-70 λεπτά. Καλύψτε χαλαρά το κέικ με αλουμινόχαρτο και αφαιρέστε το όταν περάσουν 30 λεπτά. Αυτό θα το κάνουμε ώστε να μην παράψηθούν οι άκρες του κέικ.
  8. Για να σιγουρευτείτε ότι έγινε το κέικ δοκιμάστε να το τσιμπήσετε με μία οδοντογλυφίδα. Εάν βει καθαρή, είναι έτοιμο. Τσεκάρετε για πρώτη φορά όταν περάσουν τα 60 λεπτά.
  9. Αφού ψηθεί, αφήστε στην σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  10. Έτοιμο το κέικ με μήλο και κανέλα! Κόψτε σε φέτες και απολαύστε το κέικ είτε σκέτο είτε με μία μπάλα παγωτό βανίλια.
  11. Μπορείτε να το καταναλώσετε μέσα σε δύο μέρες είτε σε 1 εβδομάδα εάν το διατηρήσετε στο ψυγείο.