Αυτό το υπέροχο κέικ με μήλο-κανέλα θα συνοδέψει τέλεια τον πρωινό σου καφέ.
Είναι πανεύκολο να το φτιάξεις και θα μπορείς να το παίρνεις μαζί σου στην δουλειά, καθώς έχει διάρκεια μίας εβδομάδας.
Η φιλοσοφία του είναι παραπλήσια με αυτή του banan bread (που όλοι φτιάξαμε από ένα στην καραντίνα). Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξεις:
Τι θα χρειαστείτε για το κέικ με μήλο κανέλα;
Για τα μήλα:
- 1 φλ. και 1/2 φλ. ξεχωριστά μήλα ψημένα σε κύβους (2 μήλα χρειάζονται)
- 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 και 1/2 κτσ κανέλα
Για την ζύμη:
- 1 και 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κτγ κανέλα
- 1/2 κτγ γαρύφαλλο
- 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
- 1/4 κτγ αλάτι
- 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 φλ. ζάχαρη άχνη
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 βανίλιες
- 1/2 φλ. γάλα
Εκτέλεση Συνταγής
- Βάλτε την σχάρα του φούρνου στην τρίτη σκάλα και προθερμάνετε στους 177°C. Ψεκάστε το που θα χρησιμοποιήσετε με αντικολλητικό σπρέι.
- Για τα μήλα: Μαγειρέψτε στο τηγάνι τα μήλα, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Αφήστε στην άκρη ώστε να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα.
- Για την ζύμη: Ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε και το βούτυρο και χρησιμοποιήστε ένα ραβδομπλέντερ ή το μίξερ για να χτυπήσετε τα υλικά της ζύμης με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει κρεμώδης η υφή της. Θα πάρει περίπου 2 λεπτά. Ρίξτε και τα αυγά. Όχι ακόμη το γάλα.
- Το μείγμα θα μοιάζει σαν να είναι σβωλιασμένο (δεν θα είναι) και θα είναι φυσιολογικό. Ρίξτε και το γάλα και συνεχίστε να χτυπάτε.
- Απλώστε την ζύμη στο ταψί. Ρίξτε από πάνω το μείγμα των μήλων.
- Ψήστε για 60-70 λεπτά. Καλύψτε χαλαρά το κέικ με αλουμινόχαρτο και αφαιρέστε το όταν περάσουν 30 λεπτά. Αυτό θα το κάνουμε ώστε να μην παράψηθούν οι άκρες του κέικ.
- Για να σιγουρευτείτε ότι έγινε το κέικ δοκιμάστε να το τσιμπήσετε με μία οδοντογλυφίδα. Εάν βει καθαρή, είναι έτοιμο. Τσεκάρετε για πρώτη φορά όταν περάσουν τα 60 λεπτά.
- Αφού ψηθεί, αφήστε στην σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Έτοιμο το κέικ με μήλο και κανέλα! Κόψτε σε φέτες και απολαύστε το κέικ είτε σκέτο είτε με μία μπάλα παγωτό βανίλια.
- Μπορείτε να το καταναλώσετε μέσα σε δύο μέρες είτε σε 1 εβδομάδα εάν το διατηρήσετε στο ψυγείο.
Δείτε ακόμη:
Συνταγή για την κλασική και αγαπημένη καρυδόπιτα