Αυτές τις μέρες δοκιμάσαμε διάφορα προϊόντα από την Citrus, το εγχώριο brand με προϊόντα χιώτικου μανταρινιού και έχουμε πάθει… εμμονή! Έχουν γλυκά του κουταλιού, σάλτσες, μαρμελάδες, μπάρες δημητριακών και πολλά άλλα προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και με ποιοτικά υλικά που προέρχονται από την ελληνική φύση. Τρώγοντας την μαρμελάδα σύκο Citrus, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε και ένα γλυκάκι με αυτήν. Έτσι, βρήκαμε στην ιστοσελίδα της Citrus αυτήν την υπέροχη συνταγή για τάρτα με λευκή κρέμα και υπέροχη μαρμελάδα σύκο Citrus! Το αποτέλεσμα μας άρεσε τόσο πολύ, που δεν γινόταν να μην την μοιραστούμε μαζί σας.
Τι θα χρειαστείτε για την τάρτα με την λευκή κρέμα και την μαρμελάδα σύκο;
- Για την ζύμη τάρτας μπορείτε να προμηθευτείτε είτε έτοιμη είτε να φτιάξετε εσείς μία με την υπέροχη συνταγή του ThatsLife που θα βρείτε εδώ.
Για την λευκή κρέμα:
- 100 γρ. γάλα
- 2 γρ. κλωνάρια δεντρολίβανου
- 5 γρ. γλυκόζη
- 4 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 180 γρ. λευκή σοκολάτα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
Εκτέλεση Συνταγής
Για την λευκή κρέμα:
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα το δεντρολίβανο. Το σκπεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 20-30 λεπτά.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε πάνω στο μπεν μαρί με κλειστή τη φωτιά. Εναλλακτικά μπορούμε να τη λιώσουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, όμως με μεγάλη προσοχή για να μην καεί.
- Στη συνέχεια, σουρώνουμε το γάλα, προσθέτουμε μέσα τη γλυκόζη και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Αφού έχει μαλακώσει η ζελατίνη, τη στραγγίζουμε, την ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Τα ρίχνουμε μέσα στη μπασίνα (μπωλ ανάμειξης) με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Στο τέλος, προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία η κρέμα.
Για το στήσιμο:
- Γεμίζουμε τη βάση της τάρτας με τη λευκή κρέμα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες για να παγώσει.
- Μόλις παγώσει τη βγάζουμε από το ψυγείο.
- Παίρνουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε τη μαρμελάδα σύκο CITRUS.
- Γαρνίρουμε πάνω στην τάρτα «στρογγυλά κουμπάκια».
- Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη λευκή σοκολάτα.
- Στολίζουμε με βρώσιμα λουλουδάκια.
- Η υπέροχη μας τάρτα με λευκή κρέμα και μαρμελάδα σύκο είναι έτοιμη για απόλαυση!
Τα υπέροχα προϊόντα Citrus με νέα μονάδα παραγωγής
Μία νέα εποχή ξεκινά για τα αγαπημένα προϊόντα Citrus που έγιναν διεθνώς γνωστά γιατί κατάφεραν να «κλείσουν» τα αρώματα των εσπεριδοειδών και ειδικά του χιώτικου μανταρινιού σε γλυκά εδέσματα και αλμυρές γεύσεις. Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα εγχώρια brands στον χώρο της γεύσης εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην Αθήνα, σε μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής, διασφαλίζοντας τα άριστα επίπεδα ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων. Αξίζει να σημειωθεί πως στο κτίριο που βρίσκεται η έδρα και η μονάδα παραγωγής των Citrus (Τεώ 40, Ταύρος) λειτουργεί και πρατήριο με όλα τα αγαπημένα προϊόντα προς πώληση (25ης Μαρτίου 7, Ταύρος).
Μια ιστορία που δεν λέγεται αλλά… ξεφλουδίζεται!
Παραδοσιακές χιώτικες συνταγές, αρώματα και έλαια εσπεριδοειδών, διαλογή με το χέρι και μια μεγάλη αγκαλιά φροντίδας γύρω από τα προϊόντα Citrus εξασφαλίζουν τη μοναδική τους γεύση και ποιότητα.
Χειροποίητα γλυκά του κουταλιού και αμυγδαλωτά που παρασκευάζονται με αγνά υλικά και παραδοσιακό τρόπο, λουκούμια, μαρμελάδες και υποβρύχια με γεύσεις εσπεριδοειδών και άλλων φρούτων αλλά και γλυκά snacks όπως οι μπάρες δημητριακών και οι πίτες φρούτων που κλείνουν μέσα τους τις πιο αρωματικές πρώτες ύλες. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι και οι πρόσφατες αλμυρές Citrus γεύσεις όπως η Μουστάρδα Χιώτικου Μανταρινιού με άρωμα τρούφας, η Σάλτσα τομάτας με μέλι και αστεροειδή γλυκάνισο αλλά και η Βινεγκρέτ με άλειμμα χιώτικου μανταρινιού και χαρουπόμελο.
Τα προϊόντα Citrus θα τα βρείτε σε 80 σημεία σε όλη την Ελλάδα ενώ εξίσου σημαντική είναι η παρουσία τους και στο εξωτερικό στις χώρες Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Δανία, Αμερική, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Τσεχία και Βέλγιο, με στόχο την αύξηση των σημείων πώλησης στο άμεσο μέλλον.