Αυτό το πιάτο θυμίζει καρμπονάρα αλλά δεν είναι. Γίνεται πολύ εύκολα ακόμη και για όσους βαριούνται τη μαγειρική. Είναι πικάντικο και τρώγεται μέχρι την τελευταία μπουκιά!
Υλικά (για 2 άτομα)
- 300 γρ. ταλιατέλες
- 125 γρ. μπλε τυρί
- 100 γρ. καπνιστό μπέικον
- 10cl κρέμα γάλακτος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1σκελίδα σκόρδο
- 2 κλαδιά θυμάρι
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 1 κομμάτι βούτυρο ( ανάλογα το πόσο βουτυρένια τα τρως τα ζυμαρικά)
- Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου και το κρεμμύδι. Κόψτε στο multi το μαϊντανό.
- Κόψτε το μπλε τυρί σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
- Τσιγαρίστε το μπέικον στο δικό του λίπος, αφού το κόψετε σε κομμάτια.
- Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα τηγάνι καθώς και την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
- Βράστε τις ταλιατέλες με βάση τις οδηγίες που έχει πάνω στο κουτί.
- Σερβίρετε σε ένα μπολ τα ζυμαρικά και ανακατέψτε με το βούτυρο, το μαϊντανό και το θυμάρι. Τέλος χύστε το μείγμα και ανακατέψτε εκ νέου.
- Αν θέλετε extra γεύση ταιριάζει η τριμμένη παρμεζάνα και το πιπέρι.
Απολαύστε το πιάτο με ένα ποτήρι λευκό κρασί.