Είναι ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά. Μιλάμε, φυσικά, για την καρυδόπιτα. Δεν θα θέλατε τώρα ένα κομμάτι φρέσκο, κατευθείαν από τον φούρνο με μία μπάλα παγωτό; Πάμε να φτιάξουμε μία με την κλασική και αγαπημένη συνταγή. 

Τι θα χρειαστείτε για την καρυδόπιτα;

  • 100γρ. αυγά
  • 160γρ.ηλιέλαιο
  • 160γρ. γάλα
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 180γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2γρ. κανέλα σε σκόνη
  • 2γρ. γαρύφαλλο
  • 30γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 4γρ. κακάο
  • 50γρ. καρύδια τριμμένα
  • 300γρ. αλεύρι
  • 30γρ. μπέικινπάουντερ

Για το σιρόπι:

  • 340γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 260γρ. νερό
  • 60γρ. γλυκόζη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 γαρύφαλλο
  • 1 δόση βανίλιας

Εκτέλεση Συνταγής

  • Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά, το ηλιέλαιο, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τέλος το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, το κακάο και τα καρύδια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος διαστάσεων 28x28x3cm και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.

καρυδόπιτα

καρυδόπιτα

Για το σιρόπι:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 1 λεπτό περίπου.

Δείτε ακόμη: Χαλβάς σιμιγδαλένιος – Η καλύτερη συνταγή που υπάρχει!