Είναι ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά. Μιλάμε, φυσικά, για την καρυδόπιτα. Δεν θα θέλατε τώρα ένα κομμάτι φρέσκο, κατευθείαν από τον φούρνο με μία μπάλα παγωτό; Πάμε να φτιάξουμε μία με την κλασική και αγαπημένη συνταγή.
Τι θα χρειαστείτε για την καρυδόπιτα;
- 100γρ. αυγά
- 160γρ.ηλιέλαιο
- 160γρ. γάλα
- Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 180γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2γρ. κανέλα σε σκόνη
- 2γρ. γαρύφαλλο
- 30γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 4γρ. κακάο
- 50γρ. καρύδια τριμμένα
- 300γρ. αλεύρι
- 30γρ. μπέικινπάουντερ
Για το σιρόπι:
- 340γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 260γρ. νερό
- 60γρ. γλυκόζη
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 γαρύφαλλο
- 1 δόση βανίλιας
Εκτέλεση Συνταγής
- Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά, το ηλιέλαιο, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τέλος το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, το κακάο και τα καρύδια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος διαστάσεων 28x28x3cm και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
Για το σιρόπι:
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 1 λεπτό περίπου.