Σκορδόψωμο τρώμε συχνά, αλλά σαν αυτό στην σημερινή μας συνταγή δεν έχετε ξανά δοκιμάσει. Το συγκεκριμένο, είναι και νηστίσιμο και vegan. Ταυτόχρονα όμως, συνεχίζει να είναι αχνιστό και λαχταριστό. Ειδικά εάν το φάτε ζεστό αφού έχει βγει από τον φούρνο, θα τρελαθείτε. Θα χρησιμοποιήσουμε ψωμί μπαγκέτα, μαργαρίνη (εάν θέλετε βάζετε και κανονικό βούτυρο) και μυρωδικά. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε;

Συνταγή για σκορδόψωμο σε γαλλική μπαγκέτα – Υλικά

  • μία μπαγκέτα
  • 100 γρ. φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • λίγος μαϊντανός φρέσκος ή αποξηραμένος
  • 1 κτσ φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C βαθμούς στον αέρα.
  2. Κόψτε διαγωνίως την μπαγκέτα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες. Μην κόψετε εντελώς την μπαγκέτα σε φέτες, ώστε να διατηρήσει το σχήμα της. Κόψτε και λίγο στο κέντρο, ώστε να εισχωρήσει μετά μέσα η γέμιση.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε την μαργαρίνη με τα μυρωδικά και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Μπορείτε να βάλετε και τριμμένο τυράκι της επιλογής σας εάν θέλετε αλλά είναι καθαρά προαιρετικό.
  4. Τοποθετήστε την μπαγκέτα σε ένα αλουμινόχαρτο. Αλείψτε με το μείγμα μαργαρίνης και φροντίστε να μπει και στο εσωτερικό της μπαγκέτας.
  5. Τυλίξτε με το αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά. Ύστερα, ξετυλίξτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.
  6. Δεν είναι πολύ εύκολη αυτή η συνταγή για σκορδόψωμο; Αυτό ήταν όλο! Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά. Έπειτα, σερβιριστείτε. Καλή απόλαυση!

Δείτε ακόμη: Λευκή πίτσα με μανιτάρια – Διαφορετική αλλά εξίσου νόστιμη!