Στο εξωτερικό, τις τρώνε πολύ τις quiche, εδώ στην Ελλάδα όχι τόσο γιατί έχουμε τις δικές μας υπέροχες παραδοσιακές πίτες. Είναι καλή ιδέα όμως να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό και να φτιάξουμε μία υπέροχη quiche με αλλαντικά και τυρί, την οποία θα φτιάξουμε από το 0. Καθώς είναι δύσκολο να βρείτε έτοιμη ζύμη για αλμυρές τάρτες, σας έχουμε και συνταγή για ζύμη για τάρτα, την οποία θα βρείτε εδώ – είναι πολύ εύκολη.
Τι θα χρειαστείτε για την λαχταριστή αυτή quiche;
- 1 πακέτο ζύμη για τάρτα (βρείτε την συνταγή εδώ) που θα απλώσετε σε ένα βαθύ πιάτο
- 1 κτγ βούτυρο
- 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κτσ ψιλοκομμένο σκόρδο
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι
- 1-2 φλ. ψιλοκομμένα αλλαντικά της επιλογής σας
- 1 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
- 1 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ
- Προαιρετικά για γαρνιτούρα: ψιλοκομμένος μαϊντανός, και μαγειρεμένο κρατσανιστό μπέικον
Εκτέλεση Συνταγή
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Ψήστε την ζύμη για 10 λεπτά, βγάλτε και αφήστε να κρυώσει.
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά μέχρι να γίνει το ψιλοκομμένο κρεμμύδι διάφανο και μαλακό. Προσθέστε σκόρδο και μαγειρέψτε το και αυτό για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε, αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, όχι πολύ, λίγο. Μετά, χτυπήστε μαζί και την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο.
- Ρίξτε και τα αλλαντικά και τα τυριά και ανακατέψτε λίγο ακόμη. Ρίξτε και το μαγειρεμένο κρεμμύδι και σκόρδο.
- Ρίξτε την γέμιση στην ζύμη που ψήσατε και και ψήστε για άλλη μία φορά για 35 με 42 λεπτά.
- Σερβίρετε ζεστή την υπέροχη quiche και γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμυδάκι.