Ωραίες οι λιχουδιές αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ωραίο πιάτο γεμιστά, ειδικά τα συγκεκριμένα που φτιάχνονται με ρύζι καρολίνα.
Την υπέροχη αυτή συνταγή – και πολύ εύκολη – την μοιράστηκε μαζί μας η 3αλφα. Ως πρεσβευτής της μεσογειακής διατροφής για πάνω από 50 χρόνια, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα στοιχεία που συνθέτουν τα πιο γευστικά ελληνικά πιάτα και αποφασίζει να μοιραστεί τέσσερις εύκολες, καλοκαιρινές συνταγές, όπως οι παρακάτω.
Γιατί ελληνικό καλοκαίρι είναι… οι γεύσεις της μεσογείου που ενώνονται με την θάλασσα, είναι η κάθε κλασσική ελληνική συνταγή που έχει ετοιμαστεί με αγάπη βάζοντας τα καλύτερα συστατικά με την υπογραφή της 3αλφα.
Τι θα χρειαστείτε για τα γεμιστά με ρύζι καρολίνα;
- 500γρ 3αλφα Ρύζι Καρολίνα
- 6 ντομάτες μεγάλες ώριμες
- 6 πιπεριές πράσινες
- 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους και ανοίγουμε από τη μεριά του κοτσανιού τους ένα καπάκι. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε εσωτερικά και τις ντομάτες με ένα κουτάλι, ψιλοκόβουμε όλη τη σάρκα τους και την αφήνουμε στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τεμαχίζουμε πολύ καλά στο multi τα κρεμμύδια.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια έως ότου πάρουν ένα ροζέ χρώμα και μοσχομυρίσουν.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι μέσα στο τηγάνι και το αναμειγνύουμε με το σοταρισμένο κρεμμύδι.
- Μετά, ρίχνουμε τα ¾ από τη σάρκα της ντομάτας που έχουμε ψιλοκόψει, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τα αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας. Ρίχνουμε στο μείγμα 1 ποτήρι νερό και το υπόλοιπο λάδι.
- Αφού το μείγμα είναι έτοιμο, ξεκινάμε να γεμίζουμε τα γεμιστά μας.
- Αμέσως μετά, τα τοποθετούμε στο ταψί και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα που έχουμε κρατήσει, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό.
- Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο στη δεύτερη σκάλα και ψήνουμε στους 200℃, έως ότου δούμε πως έχουν ροδίσει. Καλή απόλαυση!