Είστε vegan και ψάχνετε εναλλακτική στις συνταγές που απαιτούν ζαχαρούχο γάλα; Μην ψάχνετε άλλο, μόλις βρέθηκε η τέλεια συνταγή. Και είναι και πολύ εύκολη. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χρόνο, καθώς το vegan ζαχαρούχο γάλα που θα φτιάξετε θέλει τουλάχιστον μισή ώρα προετοιμασία πριν το γλυκό. Έτσι, ετοιμάστε το από πριν. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για το vegan ζαχαρούχο γάλα;
- 400 γρ. κρέμα καρύδας (αυτή που είναι σε κονσέρβα)
- 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη
- ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα καρύδας. Εάν έχει γίνει συμπαγής λόγω θεμοκρασίας, δεν πειράζει. Θα επανέλθει στην σωστή του σύσταση, δεν σημαίνει ότι έχει χαλάσει. Φέρνουμε σε μία βράση.
- Με το που βράσει η κρέμα καρύδας, χαμηλώνουμε την φωτιά. Ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί.
- Σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, ώστε να πήξει το μείγμα. Ανακατεύουμε μία στο τόσο.
- Κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε να «κάτσει», για να πήξει και άλλο.
- Το vegan ‘ζαχαρούχο γάλα’ μας είναι έτοιμο για χρήση! Μπορείτε είτε να το καταναλώσετε όπως είναι ως γλυκό είτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε συνταγή απαιτεί ζαχαρούχο γάλα στα συστατικά της. Διατηρείται στο ψυγείο και πρέπει να καταναλωθεί εντός 7 ημερών.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην πανεύκολη συνταγή μας για τρουφάκια καρύδας rafaelo – βρείτε την εδώ.