Δεν λέμε ποτέ όχι όταν πηγαίνουμε επίσκεψη και μας προσφέρουν τρουφάκια καρύδας ‘ραφαέλο‘, όπως αποκαλούνται συνήθως. Σήμερα, θα φτιάξουμε τα δικά μας με μία πανεύκολη συνταγή που απαιτεί μόνο 2 υλικά. Επίσης, για τους vegan της παρέας, υπάρχει και εναλλακτική χωρίς ζωικό γάλα. Πάμε να δούμε πως:
Τι θα χρειαστείτε για τα τρουφάκια καρύδας;
- 300 γρ. ινδοκάρυδο (αφήνουμε τα 50 γρ. για το τέλος ώστε να γαρνίρουμε τα τρουφάκια)
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (vegan εναλλακτική για το ζαχαρούχο γάλα: βράζετε 2 κονσέρβες κρέμα καρύδας και ρίχνετε μετά μισό φλιτζάνι ζάχαρη. Σιγομαγειρέυετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να γίνει παχύρρευστο το μείγμα και αφήνετε να κρυώσει. Θα έχει την σύσταση του ζαχαρούχου γάλακτος και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σε όσες συνταγές το ζητούν)
Εκτέλεση Συνταγής
- Ζεσταίνουμε το ινδοκάρυδο σε μέτρια φωτιά για 1′.
- Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτιά.
- Ρίχνουμε σε ένα άλλο πιάτο το ινδοκάρυδο που φυλάξαμε.
- Κάνουμε μπαλίτσες το μείγμα μας. Πιέζουμε καλά ενώ τις φτιάχνουμε ώστε να μην διαλύονται.
- Βουτάμε τις μπαλίτσες στο ινδοκάρυδο ώστε να καλυφτούν με αυτό. Μεταφέρουμε τα έτοιμα τρουφάκια σε ένα πιάτο.
- Τα τρουφάκια καρύδας (ραφαέλο) είναι ήδη έτοιμα! Για καλύτερη γεύση και σύσταση, αφήστε τα στο ψυγείο όσο περισσότερο γίνεται πριν τα απολαύσετε. Γενικά, διατηρούνται στο ψυγείο και μπορούν να καταναλωθούν μέσα σε 5 μέρες.