Ξέρουμε ότι λατρεύετε την σπανακόπιτα και τα σπανακοπιτάκια και θέλετε μία νέα συνταγή για να τα απολαύσετε. Και την βρήκαμε! Αυτά τα σπανακοπιτάκια μπουκίτσες είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να φτιάξετε σήμερα και είναι και πολύ εύκολη η παρασκευή τους. Θα τα λατρέψετε όχι μόνο εσείς αλλά και όποιος τα δοκιμάσει! Θα γίνει ο νέος τρόπος που φτιάχνετε σπανακοπιτάκια!
Τι θα χρειαστείτε για τα σπανακοπιτάκια μπουκίτσες;
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 πακέτο baby σπανάκι (περίπου 1 κιλό)
- 2 κτσ βούτυρο
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- Μισό κρεμμύδι (μέτριο) ψιλοκομμένο
- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- αλατοπίπερο
- 2 αυγά
- 1/2 φλ. φέτα τριμμένη
- 1/4 ψιλοκομμένος άνηθος
Εκτέλεση Συνταγής
-
Σωτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
-
Ρίξτε στην φωτιά και το σκόρδο κι το σπανάκι και σωτάρετε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μην έχουν μείνει υγρά. Προσθέστε όσο αλατοπίπερο θέλετε.
-
Μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα πιάτο και αφήστε να κρυώσει.
-
Στο μεταξύ, ετοιμάστε το μείγμα αυγού που θα χρησιμοποιήσουμε. Ανακατέψτε τα αυγά, την φέτα και τον άνηθο. Μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε και τριμμένο κίτρινο τυρί.
-
Προσθέστε το σπανάκι στο μείγμα αυγού.
-
Κόψτε τα φύλλα κρούστας σε κυκλάκια ή τετραγωνάκια ώστε να βάλετε μέσα την γέμιση. Βάλτε αρκετά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Φτιάξτε περίπου 15 πιτάκια. Γεμίστε τα πιτάκια με την γέμιση σπανάκι.
-
Ψήστε στους 180° για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν τα σπανακοπιτάκια μπουκίτσες για λίγο μέχρι να τα σερβίρετε.
Δείτε ακόμη: πως να φτιάξετε αυθεντική σπανακόπιτα όπως της γιαγιάς!