Θέλετε να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε διαφορετικά το φιλέτο σολομού; Πάρτε έμπνευση από τους ασιάτες φίλους μας και δείτε ότι ο σολομός ταιριάζει απόλυτα με την γευστική σάλτσα τεριγιάκι. Ο συνδυασμός αυτός είναι πολύ συνηθισμένος στην ασιατική κουζίνα και όχι αδίκως.
Με τι φτιάχνεται ο σολομός με σάλτσα τεριγιάκι;
- 4 φιλέτα σολομού
- 1 χλωρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κτσ σουσάμι
Για την σάλτσα τεριγιάκι:
- 1/3 φλιτζάνι σος σόγιας
- 1/4 φλ. χυμός πορτοκάλι
- 2-3 κτσ νερό
- 2 κτσ μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κτσ ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- Προαιρετικά λίγο μπούκοβο εάν σας αρέσουν τα καυτερά
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Μισή κτσ αλεύρι
Εκτέλεση Συνταγής
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°.
-
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για την σάλτσα τεριγιάκι. Τελευταίο υλικό να είναι το αλεύρι ώστε να υπολογίσετε πόσο παχύρρευστη θέλετε την σάλτσα. Απλώστε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα και τοποθετήστε πάνω τον σολομό.
-
Ρίξτε την σάλτσα τεριγιάκι πάνω στον σολομό και ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να φαίνεται μαγειρεμένος.
-
Όταν ο σολομός έχει ψηθεί, με ένα κουταλάκι ρίξτε πάνω του όση σάλτσα έχει χυθεί στο ταψί.
-
Γαρνίρετε με σουσάμι και με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Το φαγητό σας θα είναι τόσο νόστιμο που όσοι δοκιμάσουν θα νομίζουν ότι το παραγγείλατε από το αγαπημένο σας εστιατόριο ασιατικής κουζίνας.
Δείτε ακόμη: O καλύτερος λεμονάτος μπακαλιάρος με μυρωδικά που έχετε φάει!