Μας αρέσει πολύ η μαγιονέζα αλλά καμιά φορά φοβόμαστε για το τι χημικά ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αυτές που αγοράζουμε συσκευασμένες και έτοιμες. Γι’ αυτό, δοκιμάσαμε να φτιάξουμε μόνοι μας σπιτική μαγιονέζα και βγήκε πολύ καλή. Το καλύτερο; Ήταν έτοιμη σε λιγότερο από 5 λεπτά. Δοκιμάστε και εσείς και δεν θα χρειαστεί να ξανά αγοράσετε ποτέ μαγιονέζα! Δείτε πως:
Τι θα χρειαστείτε για την σπιτική μαγιονέζα;
- 1 αυγό
- 1 φλ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- ½ λεμόνι (χυμός)
- 1 κτσ μουστάρδα Dijon
- μία πρέζα αλάτι
- μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Θα χρειαστείτε ραβδομπλέντερ για να γίνει σωστά η συνταγή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το μούλτι, εάν χτυπάτε σε χαμηλή ένταση.
Εκτέλεση Συνταγής
- Θα χρησιμοποιήσουμε ραβδομπλέντερ. Επομένως, σπάστε ένα αυγό σε ένα βαθύ ποτήρι. Με προσοχή, θέλουμε ο κρόκος να παραμείνει ανέπαφος.
- Προσθέστε την μουστάρδα, το αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Ρίξτε και το λάδι, συνεχίζοντας να προσέχετε μην σπάσετε τον κρόκο.
- Αγγίξτε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ και αρχίστε να χτυπάτε για 20 δευτερόλεπτα χωρίς να κουνάτε.
- Το μείγμα θα αρχίσει να θυμίζει μαγιονέζα, με λευκό χρώμα και παχύρρευστη σύσταση. Αρχίστε να κουνάτε το ραβδομπλέντερ με μαλακές κινήσεις ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σερβίρετε αμέσως ή μεταφέρετε σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Αυτό ήταν όλο, μόλις φτιάξατε σπιτική μαγιονέζα σε λιγότερο από 5 λεπτά! Πεντανόστιμη και χωρίς συντηρητικά ή χημικά. Καλή απόλαυση!