Η εποχή των κάστανων έφτασε και επίσημα και είναι ώρα να τα εκμεταλλευτούμε για να φτιάξουμε νόστιμες δημιουργίες. Μετά την μαρμελάδα κάστανο που φτιάξαμε την προηγούμενη εβδομάδα (βρείτε την συνταγή εδώ), έρχεται η γαλλική καστανόσουπα που είναι κρεμώδης και γεμάτη γεύση.
Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Όσοι την δοκιμάσουν, θα ξετρελαθούν. Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε:
Τι θα χρειαστείτε για την καστανόσουπα;
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- μισό κιλό καθαρισμένα κάστανα
- 1 κτσ δεντρολίβανο
- 2,5 φλ. νερό
- 1 κύβος λαχανικών
- 1,5 φλ. γάλα
- 2-3 κάστανα για το γαρνίρισμα
- 1 κτσ βούτυρο
- αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και με μία πρέζα αλάτι σωτάρετε για 4 λεπτά.
- Ψιλοκόψτε τα κάστανα και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέστε το νερό και το δεντρολίβανο και φέρτε σε μία βράση.
- Προσθέστε τον κύβο λαχανικών και αφήστε να μαγειρευτεί το μείγμα για άλλα 15 λεπτά.
- Αφαιρέστε από την φωτιά και χτυπήστε με ένα ραβδομπλέντερ.
- Προσθέστε το γάλα, φέρτε πίσω στο τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά σε μέτρια ένταση της φωτιάς.
- Αλατοπιπερώστε.
- Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε για 10 λεπτά τα κάστανα που θα χρησιμοποιήσουμε ως γαρνιτούρα.
- Σερβίρετε σε ένα πιάτο σούπας. Έτοιμη η καστανόσουπα. Καλή απόλαυση!
Δείτε ακόμη:
Φτιάξτε μαρμελάδα κάστανο στο σπίτι!