Το στήθος κοτόπουλο με σάλτσα από μέλι και σκόρδο είναι μία πολύ απλή και πεντανόστιμη συνταγή που θα απογειώσει το κρέας σας. Φτιάχνεται μόνο μέσα σε 15 λεπτά και απαιτούνται μόνο 5 απλά υλικά για την σάλτσα. Μην σας φαίνεται περίεργο που θέλει τόσο λίγα υλικά, καθώς ακόμη και έτσι, η γεύση θα σας συναρπάσει. Ακόμη, έχετε υπόψιν ότι την συγκεκριμένη σάλτσα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε κάθε γεύμα με πρωτείων, όπως χοιρινό, αρνί, γαρίδες, μανιτάρια, ψάρι κτλ.
Τι θα χρειαστείτε για το στήθος κοτόπουλο με σάλτσα μέλι και σκόρδο;
- 500γρ. στήθος κοτόπουλο (2 κομμάτια ουσιαστικά)
- Αλάτι και πιπέρι
- 60γρ. αλεύρι
- 50γρ. βούτυρο ή 2,5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 1.5 κτσ ξύδι της επιλογής σας
- 90γρ. μέλι της επιλογής σας ή σιρόπι σφένδαμου
- 2 κτσ σως σόγιας
Εκτέλεση Συνταγής
-
Κόψτε το στήθος κοτόπουλο στην μέση οριζοντίως. Έτσι, θα έχετε 4 κομμάτια συνολικά. Αλατοπιπερώστε σε κάθε μεριά.
-
Σε ένα πιάτο ρίξτε το αλεύρι και καλύψτε με αυτό το κοτόπουλο.
-
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά.
-
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε το για 2 – 3 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Γυρίστε και επαναλάβετε για την άλλη μεριά, για ένα λεπτό.
-
Χαμηλώστε την φωτιά σε μέτριας έντασης.
-
Κάντε λίγο χώρο στο τηγάνι για το σκόρδο.
-
Προσθέστε τώρα το ξύδι, την σως σόγιας και το μέλι. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει λίγο παχύρρευστη η σάλτσα.
-
Γυρίστε το κοτόπουλο ώστε να έχει σε όλες τις πλευρές του σάλτσα. Εάν η σάλτσα βγει υπερβολικά παχύρρευστη, ρίξτε λίγο νερό και ανακατέψτε.
-
Αφαιρέστε από την φωτιά και απολαύστε ένα από τα πιο γευστικά πιάτα. Μπορείτε να συνοδέψετε το κοτόπουλο με την σάλτσα μέλι και σκόρδο με ρύζι, ψητά λαχανικά, βραστές πατάτες και φυσικά ένα ποτήρι μπύρα. Εμείς διαλέγουμε την μπύρα Kaiser που έχει και ανανεωμένη εμφάνιση.
Η Νο1 μπύρα Pilsner στην Ελλάδα, έπειτα από 44 ολόκληρα χρόνια παρουσιάζει την νέα, πιο μοντέρνα ετικέτα της, ενισχύοντας την premium εμφάνισή της και τον crafty, ποιοτικό χαρακτήρα της. Ακόμη, η Kaiser αποτελεί σταθερά αγαπημένη επιλογή λόγω του μοναδικού τρόπου ζυθοποίησης της και της αυθεντικότητάς της που υπογραμμίζονται στην σφραγίδα ποιότητας της Kaiser.