Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με μπαλσάμικο είναι από τις αγαπημένες μας, γιατί το κοτόπουλο θα γίνει τόσο ζουμερό και μαλακό που θα λιώνει στο στόμα. Κάθε μπουκιά θα είναι και μία πανδαισία γεύσεων. Η συνταγή είναι αρκετά εύκολη και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι την γάστρα σας και να οπλιστείτε με χρόνο και υπομονή. Δείτε πως θα το φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για το κοτόπουλο με μπαλσάμικο;
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και πέτσα
- 1/2 κτσ σκόρδο σε σκόνη
- λίγη ρίγανη
- 1/2 κτσ αλάτι
- 1/4 κτσ πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 γρ. τριμμένες ντομάτες, φρέσκες ή από το κουτί
- 1/2 φλ. μπαλσάμικο ξύδι
- 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
Εκτέλεση Συνταγής
- Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ τα μπαχαρικά και ρίξτε τα πάνω στο κοτόπουλο. Τα βάζουμε μέσα στην γάστρα μας.
- Πάνω από το κοτόπουλο ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Περιχύνουμε και το μπαλσάμικο ξύδι καθώς και τον ζωμό του κοτόπουλου.
- Καλύπτουμε την γάστρα και μαγειρεύουμε είτε στο χαμηλό για 6 – 7 ώρες είτε στην πιο υψηλή ένταση για 3 – 4 ώρες.
- Σερβίρετε ενώ είναι ακόμη ζεστό το κοτόπουλο με μπαλσάμικο, με λίγο φρέσκο μαϊντανό. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Δείτε ακόμη: Φιλέτο κοτόπουλο στον φούρνο με σάλτσα μουσταρδόμελο και μυρωδικά