Η ρεβυθόσουπα είναι ένα από τα πιο νόστιμα ελληνικά… comfort food. Το ελαιόλαδο, το λεμόνι, η ρίγανη, όλα τους συνθέτουν ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της κουζίνας μας, το οποίο είναι και φοβερά θρεπτικό. Ό,τι πρέπει όχι μόνο για τις κρύες μέρες αλλά για όλο το χρόνο. Δείτε πως θα την φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για την ρεβυθόσουπα;
- 300 γρ. ρεβύθια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κτγ αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κτσ αλεύρι γ.ο.χ.
- ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Ξεπλύνετε καλά τα ρεβύθια. Αφήστε τα να μουλιάσουν όλο το βράδυ με αρκετό νερό. Ιδανικά για 12-14 ώρες. Ξεπλύνετε ξανά τα ρεβύθια και με τα χέρια σας αφαιρέστε τυχόν φλούδες από αυτά.
- Τοποθετήστε τα σε μία κατσαρόλα και βράστε τα για 2-3 λεπτά. Αφαιρέστε πάλι τυχόν φλουδές.
- Καθαρίστε την κατσαρόλα και αρχίστε να μαγειρεύετε τα ρεβύθια σε μέτρια φωτιά. Θα πρέπει να έχουν καλυφτεί με νερό μέχρι και 4 εκατοστά πάνω από την επιφάνειά τους.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, την ρίγανη και τα φύλλα δάφνης.
- Φέρτε σε μία βράση. Αμέσως, χαμηλώστε την φωτιά σε μέτρια ένταση και σιγομαγειρέψτε για περίπου 1 ώρα ώστε να μαλακώσουν τα ρεβύθια. Εάν δείτε ότι χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο νερό.
- Όταν μαλακώσουν τα ρεβύθια, προσθέστε αλάτι.
- Στο μίξερ, ρίξτε τον χυμό από τα 2 λεμόνια, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και μία κουταλιά της σούπας από τα μαγειρεμένα ρεβύθια. Ρίξτε το μείγμα αυτό πίσω στην κατσαρόλα.
- Ανακατέψτε για 2-3 λεπτά συνεχόμενα ώστε να γίνει πιο παχύρρευστη η ρεβυθόσουπα. Αφαιρέστε από την φωτιά και σερβίρετε ενώ είναι ακόμη ζεστή. Καλή απόλαυση!