Έχετε δοκιμάσει ψητό λάχανο με σκόρδο και πάπρικα; Δεν ξέρετε τι χάνετε! Είναι ένα εναλλακτικό και πανεύκολο σνακ που δεν είναι και παχυντικό. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε, δείτε παρακάτω πως θα το φτιάξετε.
Τι θα χρειαστείτε για το ψητό λάχανο;
- 2 μικρά λάχανα
- 3 κτσ ελαιόλαδο
- ½ κτγ αλάτι
- 2 κτγ πάπρικα
- 1 κτσ σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση Συνταγής
-
Κόψτε το κάθε λάχανο σε 3 δίσκους (θα πρέπει να έχουμε 6 «δίσκους» λάχανου, όπως στην παρακάτω φωτογραφία). Τοποθετήστε τα λάχανα σε μία λαδόκολλα και αφήστε λίγο χώρο μεταξύ τους για να μην κολλήσουν στον φούρνο. Εντωμεταξύ, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Με μία βούρτσα κουζίνας αλώστε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε λάχανο. Τότε, γενναιόδωρα πασπαλήστε το αλάτι, την σκόνη σκόρδου και την πάπρικα στα λάχανα.
- Ψήστε τα λάχανα στους 200°C για 25 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Τα ψητά σας λάχανα είναι έτοιμα για απόλαυση! Καλή όρεξη!