Σήμερα θα φτιάξουμε μία συνταγή που παντρεύει την γαλλική κουζίνα με την ελληνική. Η γαλλική μπαγκέτα έρχεται να ενωθεί με το σπανάκι, την φέτα, με αλλαντικά και τυριά και ο συνδυασμός τους θα είναι όνειρο. Μην χάνουμε χρόνο. Πάμε να την φτιάξουμε.
Τι θα χρειαστείτε για την μπαγκέτα με σπανάκι και φέτα;
- 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κτσ σκόνη κρεμμυδιού
- 0,5 κτγ μαύρο πιπέρι
- 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 300 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, ψιλοκομμένο
- Λίγες φέτες αλλαντικού της επιλογής σας – το προσούτο ταιριάζει πολύ ωραία
- 1 γαλλική μπαγκέτα
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
- Ξεπαγώστε το σπανάκι και στραγγίξτε τα πολλά υγρά του. Αφήστε σε ένα μπολ, θα το χρειαστούμε στην συνέχεια.
- Κόψτε μία μπαγκέτα στα δύο και βγάλτε αρκετή από την ψίχα. Μην πετάξετε την ψίχα, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μπιφτέκια.
- Σε ένα μπολάκι αναμειγνύετε το τυρί κρέμα, την σκόνη κρεμμυδιού και το μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε και ρίξτε και τα τυριά, την μοτσαρέλα και την φέτα. Ύστερα, προσθέστε το σπανάκι και το προσούτο και ανακατέψτε ξανά.
- Μοιράστε την γέμιση στην μπαγκέτα.
- Ψήστε για 20-24 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
- Αφήστε να κρυώσει και κόψτε σε διαγώνιες φέτες. Η λαχταριστή γεμιστή μπαγκέτα με σπανάκι και φέτα είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!