Εάν είσαι λάτρης των ταξιδιών δε γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει το θρυλικό Αυστριακό γλυκό, το οποίο μάλιστα έχει και τη δική του εθνική μέρα (κάθε 5 Δεκέμβρη). Το παραδοσιακό γλυκό αποτελείται από ελαφρύ κέικ σοκολάτας, μία λεπτή στρώση μαρμελάδα βερίκοκο και γκανάς μαύρης σοκολάτας. Εμείς θα φτιάξουμε μία λίγο διαφορετική εκδοχή του Vienesse Torte με πλούσιο, υγρό κέικ σοκολάτας και γκανάς ανάμεικτης σοκολάτας μαύρης και γάλακτος!
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 1 δόση από το πανεύκολο fudgy κέικ σοκολάτας και 1 δόση από την γκανάς 1:1 με 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος και 50 γρ. μαύρη σοκολάτα! Θα χρειαστείς επίσης περίπου 3 κουτάλια της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο και ελάχιστο νερό.
Ανακεφαλαιώνοντας…
Υλικά:
1 έτοιμο κέικ σοκολάτα
1 δόση γκανάς σοκολάτας
3 κουτάλια της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
1 κουτάλι της σούπας νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάλε τη μαρμελάδα και το νερό και ζέστανε τα μέχρι να αραιώσει λίγο η μαρμελάδα. Κόψε το κέικ σε δύο επίπεδες φέτες και άπλωσε το μείγμα της μαρμελάδας στη μία. Καπάκωσε με τη δεύτερη φέτα κέικ και ύστερα άπλωσε από πάνω τη γκανάς (κατά προτίμηση με αργές, ηδονικές κινήσεις). Άσε στο ψυγείο για περίπου 10′ και το γλυκό σου είναι έτοιμο να το απολαύσεις!
Μικρά μυστικά:
*Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε μαρμελάδα (ροδάκινο, φράουλα, κεράσι, φραγκοστάφυλο κλπ) σου αρέσει ώστε να φτιάξεις τη δική σου, ιδιότυπη βιεννέζικη τούρτα!
*Αν βαριέσαι να κάνεις πολλές δουλειές, χρησιμοποίησε έτοιμο κέικ σοκολάτας και έτοιμη πραλίνα φουντουκιού!