Πολλές από τις συνταγές για τα αγαπημένα μας σπιτικά κοκτέιλ, απαιτούν να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι ζάχαρης. Καμιά φορά κάνουμε το λάθος και αντί για το σιρόπι, χρησιμοποιούμε κανονική ζάχαρη, με αποτέλεσμα το κοκτέιλ να μην αποκτά την γεύση που θα έπρεπε να έχει και να τρώμε κομματάκια ζάχαρης όσο το απολαμβάνουμε. Κακώς, καθώς το σιρόπι αυτό είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί στο σπίτι και μπορούμε να το διατηρήσουμε για καιρό, ώστε να το χρησιμοποιούμε σε κοκτέιλ όπως mojito, caipirinha και πολλά άλλα. Πάμε να το φτιάξουμε:
Τι θα χρειαστείτε για το σιρόπι ζάχαρης;
- 1 φλ. νερό
- 2 φλ. ζάχαρη
- Ένα βάζο για να αποθηκεύσετε το σιρόπι ζάχαρης
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνουμε τα φλιτζάνια ζάχαρη. Ανοίγουμε την φωτιά και ανακατεύουμε, προσθέτοντας το νερό.
- Φέρνουμε σε μία βράση το μείγμα.
- Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας μία στο τόσο.
- Αφαιρούμε από το μάτι και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Αποθηκεύουμε σε ένα βάζο στο ψυγείο για έως και 6 μήνες. Είναι καλή ευκαιρία να το φτιάξετε πριν το καλοκαίρι, ώστε να υπάρχει για τα δροσερά κοκτέιλ που θα απολαμβάνετε στην βεράντα. Επίσης, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και για τον καφέ ή το τσάι σας.
Δείτε ακόμη: Ουζίτο: το ελληνικό Μοχίτο θα ανατρέψει τα δεδομένα – Πως να το φτιάξετε: