Η Τσικνοπέμπτη είναι ένα πολύ ευχάριστο έθιμο του τόπου μας, που οικογένεια μαζεύονται, ψήνουν και στο τέλος τρώνε όλοι μαζί και απολαμβάνουν το φαγητό τους. Ωστόσο, κάποιοι συμπολίτες μας επιλέγουν να μην επιδοθούν στο παραδοσιακό έθιμο που προϋποθέτει την θανάτωση ζώων, έτσι δεν την «γιορτάζουν» καθόλου. Τι θα λέγατε όμως αν γιορτάζαμε μία… vegan Τσικνοπέμπτη; Θα συνδυάσουμε την παράδοση, την γιορτή και χορτοφαγική διατροφή σε μία ημέρα! Πως θα το κάνουμε αυτό; Θα ψήσουμε λαχταριστά φαγητά με υλικά καθ’όλα vegan!
Αρχικά, πάμε σουπερμάρκετ και επιλέγουμε τα υλικά μας: εκτός από τον φυτικό κιμά και τα φυτικά μπιφτέκια (τα οποία θυμίζουν απίστευτα πολύ το αληθινό κρέας), μπορούμε να επιλέξουμε και προϊόντα σόγιας, τόφου ή σέιταν. Το κάθε προϊόν συνοδεύεται από τις οδηγίες μαγειρέματος, οι οποίες συνήθως μοιάζουν με αυτές που θα χρησιμοποιούσαμε για να μαγειρέψουμε το κανονικό κρέας. Όσο για την γεύση; Είναι φανταστικά. Επιπλέον, σε πολλές αγορές μπορείτε να βρείτε μπιφτέκια λαχανικών, τα οποία είναι και πανεύκολα να τα φτιάξετε μόνοι σας. Ρίξτε μία ματιά και στις δικές μας συνταγές: φτιάξτε μόνοι σας φαλάφελ στο φούρνο, vegan μπιφτέκια burger από όσπρια και κεφτέδες κόκκινης φακής.
Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστά καλαμάκια μανιταριών. Περνάτε μερικά λευκά μανιτάρια από ένα ξύλινο καλαμάκι μαζί με πιπερίες και κρεμμύδια ενδιάμεσά τους. Ψήνετε τα μανιτάρια στην σχάρα και μετά περιλούζετε με ένα από τα λαχταριστά vegan dressings της Hellmann’s. Τι θα διαλέξετε; τη vegan mayo sauce, την απαλή μουστάρδα ή την κλασική κέτσαπ που θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν την αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη.
Ακόμη, μπορείτε να συνοδέψετε αυτά που θα ψήσετε με πεντανόστιμες γλυκοπατάτες, λαχταριστές πιπεριές, ψημένες μελιτζάνες και πολλά άλλα!
Η Hellmann’s στέκεται δίπλα στους vegan και την τσικνοπέμπτη με το σύνθημα “να ψήσουν και σπαράγγι, να ψήσουν και παντζάρι, σε αυτήν την Τσικνοπέμπτη
κανείς δεν τα σνομπάρει”!