Η κλασική πατατοσαλάτα απογειώνεται! Ορίστε η συνταγή της. Την συνταγή αυτήν την φτιάχνω χρόνια, από τότε που μου την έμαθε η μαμά μου. Και είναι το τέλειο πιάτο για όλες τις στιγμές της ημέρας. Είναι και εύκολη, και νόστιμη!
Τι θα χρειαστείτε για την πατατοσαλάτα;
- 7 μικρές πατάτες κομμένες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινες εάν θέλετε)
- 4 αυγά
- 3 σέλινα, ψιλοκομμένα
- 4 χλωρά κρεμμυδάκια ή 2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 6 ρεπάνια, κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλ. μαγιονέζα
- 1 κτσ φρέσκος άνηθος
- 1/2 κτσ αλάτι
- 1/4 κτσ πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Γεμίστε μία κατσαρόλα με νερό. Προσθέστε τις κομμένες πατάτες και φέρτε σε μία βράση. Αλατίστε το νερό, χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς και μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
- Γεμίστε άλλη κατσαρόλα με νερό και βράστε. Χαμηλώστε την φωτιά στο χαμηλό, έτσι ώστε να μην υπάρχουν φούσκες στην επιφάνεια. Τότε, φέρτε τα αυγά και μαγειρέψτε τα για 12-14 λεπτά. Βγάλτε από το νερό και βουτήξτε τα σε ένα μπολ με παγάκια.
- Όταν μαγειρευτούν οι πατάτες, σουρώστε από το νερό. Βρέξτε με αρκετά κρύο νερό και σουρώστε πάλι.
- Ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε τα σε ένα μπολ μαζί με την μαγιονέζα.
- Κόψτε τα αυγά και τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Τώρα, προσθέστε τα στην μαγιονέζα και τα λαχανικά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Βάλτε στο ψυγείο για να κρυώσουν καλά τα υλικά και σερβίρετε αυτήν την υπέροχη πατατοσαλάτα που μόλις φτιάξατε, όποτε θέλετε. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.
Δείτε ακόμη: Πανεύκολη συνταγή για νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ!