Η θερμοκρασία δεν λέει να κατέβει, γι’αυτό θέλουμε να απολαύσουμε ένα δροσερό γλυκάκι, από τα χεράκια μας. Υπάρχει καλύτερη επιλογή από σπιτικό παγωτό καρύδα; Δεν χρειάζεται καν παγωτομηχανή και απαιτεί μόνο 3 υλικά. Η γεύση του θα απογειώσει τις αισθήσεις και ξέρετε και από πρώτο χέρι τα υλικά που έχει μέσα, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές. Επίσης, για τους vegan φίλους μας, δεν έχει καθόλου ζωικά παράγωγα.
Τι θα χρειαστείτε για το παγωτό καρύδα;
- 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας (μπορεί να γράφει και γάλα καρύδας, είναι αυτό το πιο πηχτό που είναι μόνο σε κονσέρβα ή κουτί)
- 3/4 φλ. φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο από ξηρούς καρπούς – ταιριάζει τέλεια το αμυγδαλοβούτυρο
- 1/4 φλ. σιρόπι σφένδαμου
Εκτέλεση Συνταγής
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα. Εάν έχετε παγωτομηχανή, χρησιμοποιήστε την.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Πρέπει να κάτσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Την πρώτη ώρα, βγάλτε έξω το παγωτό και ανακατέψτε άλλη μία φορά. Θα γίνει πιο κρεμώδες.
- Πριν σερβίρετε, αφήστε το παγωτό καρύδα σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά ώστε να μαλακώσει λίγο. Μην έχετε ξεσκέπαστο το μπολ μέσα στην κατάψυξη, καθώς θα μυρίσει το παγωτό και θα αποκτήσει πλαστική γεύση.
- Δεν είναι πολύ νόστιμο; Καλή απόλαυση!