Αυτή η ρεβυθόσουπα με σκόρδο δεν είναι μόνο εύκολη και γρήγορη αλλά και κρεμώδης και γευστική. Το τέλειο comfort food. Ακόμη, είναι και νηστίσιμη (και vegan, για όσους ενδιαφέρονται)! Δεν απαιτεί εξεζητημένα υλικά μα μερικά από αυτά που συνήθως έχουν ήδη σπίτι μας, όπως ρεβύθια, πατάτες, σκόρδο, μυρωδικά. Το καλύτερο; Θέλει μόλις 30 λεπτά για να ετοιμαστεί! Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για την ρεβυθόσουπα με σκόρδο;
- 1 κτσ ελαιόλαδο – και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
- 1 κτγ πάπρικα
- 1 κτγ αποξηραμένο δεντρολίβανο
- ½ κτσ αποξηραμένο θυμάρι
- (προαιρετικά) ¼ κτσ νιφάδες μπούκοβο
- 2 κονσέρβες ρεβύθια
- 1 μεγάλη πατάτα ψιλοκομμένη
- 480 ml ζωμός λαχανικών (ή νερό + ένας κύβος ζωμού λαχανικών)
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
-
Αρχικά, την μία από τις 2 κονσέρβες ρεβύθια, περάστε την από το μπλέντερ ώστε να γίνει πουρές. Έτσι, θα γίνει έξτρα κρεμώδης η σούπα μας.
-
Ζεστάνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σωτάρετε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να απελευθερώσει το σκόρδο τα αρώματά του.
-
Προσθέστε τον πουρέ ρεβυθιών και την δεύτερη κονσέρβα με τα ρεβύθια, την ψιλοκομμένη πατάτα, την πάπρικα, τα μυρωδικά και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αρχίστε να ανακατεύετε. Προσθέστε τον ζωμό και ξανά ανακατέψτε. Αλατίστε.
-
Κλείστε το καπάκι της κατσαρόλας και βράστε την σούπα σε υψηλή θερμοκρασία. Όταν βράσει, χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια και αφήστε να μαγειρευτεί για 25 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
-
Δοκιμάστε την σούπα σε περίπτωση που χρειάζεται και άλλο αλάτι.
-
Σερβίρετε την ρεβυθόσουπα με σκόρδο ζεστή, με φρυγανισμένο ψωμάκι και λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Είναι ό,τι καλύτερο για τις κρύες μέρες. Καλή απόλαυση!
Δείτε ακόμη: Εύκολη σούπα με φακές και πατάτες – Θρεπτική και γεμάτη γεύση!