Δροσερή και πεντανόστιμη, η ρώσικη σούπα οκρόσκα είναι το ιδανικό γεύμα για τις καυτές μέρες, όπως η σημερινή. Είναι δροσιστική και ταυτόχρονα θα μας κρατήσει χορτάτους για ώρες. Αποπνέει υπέροχα αρώματα και είναι τόσο νόστιμη.
Tip: Μπορείτε να φτιάξετε μία μεγάλη ποσότητα και να την έχετε στο ψυγείο ώστε να την τρώτε τις επόμενες ημέρες. Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε:
Τι θα χρειαστείτε για την σούπα οκρόσκα;
- 4 μικρά αγγούρια κομμένα σε κυβάκια
- 8 ραπανάκια
- 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
- 4 αυγά βρασμένα 13 λεπτά
- 1 μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλο (σας έχει μείνει χτεσινό κοτόπουλο; Κάντε το σούπα οκρόσκα)
- μισό ματσάκι άνηθος
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλάτι
- 3 φλ. κεφίρ
- 2 φλ. νερό, εάν έχετε ανθρακούχο ακόμη καλύτερα
Εκτέλεση Συνταγής
- Βράστε τις πατάτες, βράστε καλά τα αυγά για 13 λεπτά και μαγειρέψτε το κρέας. Εμείς προτείνουμε να φτιάχνετε την σούπα όταν σας έχει μείνει μαγειρεμένο κοτόπουλο από την προηγούμενη μέρα. Η συνταγή γίνεται και χωρίς κοτόπουλο.
- Κόψτε όλα τα υλικά σε κύβους και ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ψιλοκόψτε και τον άνηθο και προσθέστε στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά (υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουμε προσθέσει το κεφίρ και το νερό ακόμη) και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 30 ώρα.
- Σερβίρετε σε πιάτο σούπας και ρίξτε το κεφίρ και το νερό (1 φλ. κεφίρ και περίπου μισό φλ. νερό). Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε. Καλή όρεξη!