Η νέα hot τάση των τελευταίων ετών είναι να μαγειρεύουμε κινόα αντί για ρύζι ή μακαρόνια. Δεν θα πούμε όχι, καθώς μας αρέσει πολύ η γεύση της και είναι και γεμάτη με θρεπτικά συστατικά (διαβάστε περισσότερα για την διατροφική αξία της κινόα εδώ). Το κακό όμως είναι ότι πολλές φορές μπορεί να μην την πετύχουμε. Γι’αυτό σήμερα σας έχουμε τον καλύτερο και τον σωστό τρόπο να μαγειρέψετε quinoa, ώστε να σας πετυχαίνει κάθε φορά.
Θα χρειαστείτε για την κινόα
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό
- Αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
- Αρχικά, περάστε την στεγνή κινόα από ένα κόσκινο και ξεπλύνετε καλά. Εάν στην συσκευασία της κινόα που αγοράσατε λέει ότι έχει ήδη ξεπλυθεί τότε προσπεράστε αυτό το βήμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι, ρίξτε την κινόα και το νερό (ή τον ζωμό) και αρχίστε να μαγειρεύετε για 15 με 20 λεπτά σε υψηλή φωτιά και με το καπάκι της κατσαρόλας. Για ακόμη καλύτερη γεύση, μπορείτε να τσιγαρίσετε στην αρχή την κινόα για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Θα πρέπει η κινόα να έχει πιει τα νερά της και να αρχίσει να φαίνεται η φλούδα της.
- Κλείστε την φωτιά και αφήστε την κινόα να κάτσει για 5 λεπτά με το καπάκι στην κατσαρόλα. Για να κρυώσει γρήγορα η κινόα και να την απολαύσετε σύντομα, απλώστε την σε ένα ταψί και από εκεί βάλτε την στο πιάτο σας.