Αυτή η συνταγή για ιταλική σάλτσα ντομάτας είναι τόσο κοντά στην αυθεντική, που θα νομίζετε ότι γευματίζετε στην Ρώμη. Μπορείτε να την απολαύσετε είτε με τα μακαρόνια σας, είτε στην πίτσα σας, είτε στα μαγειρευτά σας ή να την αποθηκεύσετε και να την τρώτε μαζί με ψωμί, τυρί και λαχανικά. Είναι η απόλυτη μεσογειακή σάλτσα και θα την λατρέψετε. Δείτε πως θα την φτιάξετε εύκολα:
Τι θα χρειαστείτε για την ιταλική σάλτσα ντομάτας;
- μία μικρή χούφτα με ψιλοκομμένο βασιλικό, φρέσκο
- 2 κτσ νερό
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- 1 κτσ βαλσάμικο ξύδι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
-
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσει να ζεματάει. Τότε, ρίξτε το ψιλοκομμένο σκόρδο και την ρίγανη. Τσιγαρίστε για 30 δευτερόλεπτα και μετά ρίξτε το βαλσάμικο ξύδι, τον μαϊντανό και τον βασιλικό.
-
Τσιγαρίστε για άλλα 30 δευτερόλεπτα ώστε να απελευθερωθούν όλες οι γεύσεις και οι μυρωδιές. Ύστερα, ρίξτε τις ντομάτες και μία πρέζα αλάτι.
-
Προσθέστε 2 κτσ νερό. Ανακατέψτε καλά την σάλτσα και εάν έχετε χρησιμοποιήσετε έναν πολτοποιητή ώστε να γίνει πιο smooth η σάλτσα.
-
Σιγομαγειρέψτε για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ύστερα, κλείστε την φωτιά και δοκιμάστε την σάλτσα για να δείτε εάν της λείπει αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα σας. Ο καλύτερος τρόπος να δοκιμάσετε; Με λίγο φρυγανισμένο ψωμί. Η ιταλική σάλτσα ντομάτας που μόλις φτιάξατε τόσο εύκολα, είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση! Διαβάστε μερικά tips παρακάτω για να την πετύχετε τέλεια.
Έξτρα tips
- Η ποσότητα που φτιάξατε φτάνει για 4 πιάτα μακαρόνια ή ως βάση για 2 μέτριες πίτσες.
- Οι ντομάτες πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας.
- Μην παραλείψετε το βαλσάμικο ξύδι, μπορεί να βάζουμε ελάχιστο αλλά κάνει μεγάλη διαφορά στην συνταγή.
- Εάν φτιάχνετε την σάλτσα για τα μακαρόνια σας, τότε ρίξτε μέσα και λίγο νερό από τα μακαρόνια αντί για κανονικό.
- Μπορείτε να κάνετε την σάλτσα και λίγο καυτερή προσθέτοντας λίγη καυτερή πιπεριά.
Δείτε ακόμη: Η τέλεια σάλτσα κάρυ για να συνοδέψετε το κρέας σας!