Μία κρεμώδης συνταγή για λαχταριστές πένες, αυτή τη φορά με βότκα, για μέγιστη γεύση! Η ποσότητα αλκόολ που θα βάλουμε είναι ίσα ίσα ώστε να αποκτήσει υπέροχη γεύση και να το απολαμβάνετε οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας θέλετε. Δείτε παρακάτω πως θα τις φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για τις πένες με βότκα;
- 4 ντομάτες
- 3 κτσ ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
- 1 κτσ φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 3-4 κτσ βότκα
- ¾ φλ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 πακέτο μακαρόνια πένες
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- ¼ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση Συνταγής
- Περάστε τις ντομάτες από το μίξερ και κάντε τις πουρέ.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τον βασιλικό. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματα.
- Χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς.
- Προσθέστε στο σκεύος την βότκα. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ακόμη προσέχοντας να μην εξατμιστεί εντελώς.
- Προσθέστε τις ντομάτες και αφήστε να σιγομαγειρευτούν για 45 λεπτά ώστε να γίνουν μία ωραία και παχύρρευστη σάλτσα.
- Στα τελευταία 12 λεπτά, βράστε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε το 1/4 από το νερό που θα βράσετε τα μακαρόνια.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το 1/4 από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια.
- Αλατοπιπερώστε!
- Προσθέστε τις πένες.
- Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε! Οι υπέροχες μεθυσμένες πένες με βότκα είναι έτοιμες για απόλαυση!
Διαβάστε ακόμη: Ζούμερο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα με σπανάκι και μπέικον – Τρέλα!