Έχετε δοκιμάσει μεξικάνικα λαζάνια; Είναι σαν τα λαζάνια που αγαπάμε αλλά σε μεξικάνικη παραλλαγή που θυμίζει τις γεύσεις που τρώμε στα εστιατόρια με λατινοαμερικάνικη έμπνευση. Δείτε, λοιπόν, πως θα τα φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για τα μεξικάνικα λαζάνια;
- 1 κιλό βόειος κιμάς
- 2 πράσινες καυτερές πιπεριές ή απλές πράσινες αν θέλετε – ψιλοκομμένες και χωρίς τους σπόρους
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 φλ. νερό
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
- 2 ντομάτες κομμένες
- 9 τορτίγιες
- 4 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
Δείτε και την απίστευτη συνταγή μας για τα κλασικά λαζάνια
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220° βαθμούς κελσίου και ταυτόχρονα λαδώστε ένα ταψί.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε το κιμά μαζί με τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι ο κιμάς να μην είναι πια ροζ στο χρώμα.
- Προσθέστε νερό και μπαχαρικά της επιλογής σας όπως πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, σκόνη για κρέας κτλ. Φέρτε σε βράση και μετά σιγομαγειρέψτε λίγο ακόμη για 23 λεπτά χωρίς το καπάκι.
- Ρίξτε και τα φασόλια και τις ντομάτες, μαζί με τον χυμό τους. Μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά.
- Τοποθετήστε 2 τορτίγιες στον πάτο του ταψιού. Όπου υπάρχει κενό, βάλτε μία ακόμη τορτίγια κομμένη σε κομμάτια.
- Ρίξτε το μισό από το μείγμα μαζί με 2 φλιτζάνια τριμμένου τυριού.
- Επαναλάβετε την διαδικασία: άλλες 3 τορτίγιες, το άλλο μισό του μείγματος και άλλο ένα φλιτζάνι τυρί.
- Καλύψτε με άλλες 3 τορτίγιες και άλλο ένα φλιτζάνι τριμμένο τυρί.
- Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 25-30 λεπτά. Θα πρέπει το τυρί να έχει λιώσει όπως στην παρακάτω φωτογραφία.
- Σερβίρετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό. Τα μεξικάνικα λαζάνια με τορτίγιες είναι έτοιμα και θα τρελαθείτε με την γεύση τους!