Το μυστικό που καλά κρατούν οι ψήστες τόσα χρόνια επιτέλους αποκαλύφτηκε! Μάθαμε πως φτιάχνεται η περιβόητη σως που βάζουν στο τυλιχτό σουβλάκι, αυτή η ροζ που θα μπορούσαμε να την φάμε και με το κουτάλι. Δείτε παρακάτω ποια είναι τα υλικά που έχουμε όλοι στο ψυγείο μας και φτιάξτε μια γαβάθα για να την απολαύσετε με κρέας και πατάτες τηγανητές. Επίσης, ταιριάζει πολύ και με γαρίδες, δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε.
Τι θα χρειαστείτε για την σως σουβλάκι;
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (για έξτρα γεύση προτιμήστε μουστάρδα με μέλι)
- Μισή κουταλιά του γλυκού ξύδι
Εκτέλεση της «μυστικής» συνταγής
Δεν είναι και πυρηνική φυσική, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ή με το σύρμα. Εάν θέλετε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα σως σουβλάκι, απλά διπλασιάστε τις ποσότητες. Εάν δεν θέλετε τόσο ελαφριά της σως όσο την κάναμε εμείς, απλά μην βάλετε καθόλου γιαούρτι. Καλύτερα να καταναλώσετε την σως σουβλάκι την ίδια μέρα. Είναι πολύ εύκολη να την φτιάξετε, δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά και θα κάνει πολύ χαρούμενα και τα παιδιά σας που ξέρουμε πόσο την λατρεύουν. Καλή απόλαυση!