Μία παραδοσιακή ελληνική συνταγή, το λεμονόρυζο είναι για εμάς που έχουμε βαρεθεί το απλό ρύζι. Είναι πανεύκολο να το φτιάξετε και ταιριάζει πολύ και με κοτόπουλο, εάν έχετε. Σε κάποιες περιοχές το τρώνε και μαζί με λίγο στραγγιστό γιαούρτι, καθώς κάνουν ωραία αντίθεση οι γεύσεις. Τι λέτε; Πάμε να το φτιάξουμε;

Τι θα χρειαστείτε για το λεμονόρυζο;

  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ρύζι για πιλάφι
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κύβος από ζωμό κοτόπουλου
  • 1 λεμόνι
  • 2 κτσ ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση Συνταγής 

  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτριας έντασης φωτιά.
  • Ρίξτε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 1 λεπτό. Τότε, ρίξτε το ρύζι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει χρυσαφί το ρύζι.
  • toasted rice in cast iron pan
  • Προσθέστε τον κύβο κότας μαζί με 4 φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε. Καλύψτε με το καπάκι και αφήστε για 15 λεπτά να γίνει.
  • Σβήστε το μάτι και αφήστε να μαγειρευτεί για άλλα 10 λεπτά, με καλυμμένο το καπάκι.
  • Ανοίξτε το καπάκι και ανακατέψτε λίγο το ρύζι.
  • Προσθέστε στο ρύζι το ξύσμα από ένα λεμόνι. Για ντεκόρ αλλά και για γεύση, κόψτε 2 λεπτές φέτες από το λεμόνι ώστε να τις σερβίρετε μαζί με το πιάτο. Έπειτα, κόψτε το λεμόνι στην μέση και προσθέστε όλον τον χυμό του. Τώρα, βάλτε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
  • rice with lemon zest and parsley in white cast iron skillet
  • Το εκπληκτικό λεμονόρυζο είναι έτοιμο! Δεν ήταν πανεύκολο να το φτιάξετε; Καλή απόλαυση!

Tip: Εάν σας μείνει λεμονόρυζο, ζεστάνετε λίγο προχτεσινό κοτόπουλο που μπορεί να σας έχει μείνει μαζί με το ρύζι και απολαύστε ένα νέο πιάτο!

λεμονόρυζο

Δείτε ακόμη: Πανεύκολη συνταγή για νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ!