Αυτή είναι η καλύτερη λευκή πίτσα για όσους αγαπούν πολύ το τυρί και τα μανιτάρια. Έχει 2 τύπους τυριού και σωταρισμένα μανιτάρια με σκόρδο και μυρωδικά. Για όσους δεν είναι μεγάλοι fan της ντομάτας και της σάλτσας της (υπάρχου και αυτοί) πρόκειται για την ιδανική επιλογή σε πίτσα. Ωστόσο, σε όλους θα φανεί πεντανόστιμη. Πάμε να την φτιάξουμε.
Τι θα χρειαστείτε για την λευκή πίτσα;
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 2 κτσ βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 500 γρ. μικρά μανιτάρια λευκά, κομμένα σε ροδέλες
- 1/2 κτσ αποξηραμένο θυμάρι
- 1/2 κτσ αποξηραμένη ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι
- 1 έτοιμη ζύμη πίτσας (εάν θέλετε την φτιάξετε μόνοι, σας προτείνουμε αυτήν την υπέροχη ζύμη πίτσας από κονουπίδι)
- 8 φέτες κίτρινο τυρί ένταμ κομμένο σε κομματάκια
- 1 φλ. λευκή μοτσαρέλα σε φέτες
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί για πίτσα.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε το ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
- Ρίξτε μέσα τα μανιτάρια και τα μυρωδικά. Σωτάρετε μέχρι να αποκτήσουν καφέ χρώμα τα μανιτάρια ανακατεύοντας, για περίπου 5-6 λεπτά.
- Ρίξτε αλατοπίπερο για γεύση.
- Ετοιμάστε την ζύμη της πίτσας και απλώστε την στο ταψί.
- Ρίξτε τα τυριά στην πίτσα και από πάνω τα μανιτάρια.
- Ψήστε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως την λαχταριστή λευκή πίτσα. Εάν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε με λίγη άγρια ρόκα. Επίσης, εάν έχετε, μπορείτε να ρίξετε πάνω από την πίτσα πριν την ψήσετε, λίγες σταγόνες λάδι τρούφας. Καλή απόλαυση!