Θέλετε ένα υπέροχο dip λαχανικών με καπνιστή γεύση που ταιριάζει με κρέας, πίτες, τσιπς και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε; Βρήκαμε το ιδανικό, αυτό το dip από ψητές μελιτζάνες. Μία συνταγή εύκολη, μεσογειακή και φυσικά απολαυστική. Μάθετε παρακάτω πως θα την ετοιμάσετε.
Τι θα χρειαστείτε για το dip από ψητές μελιτζάνες;
- 4 μελιτζάνες
- 250 γρ. τυρί φέτα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι – ξύσμα και χυμός
- 1 κτσ φρέσκια μαντζουράνα
- 1 κτσ ρίγανη
- 1 κτγ θυμάρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Τρυπάτε και ψήνετε 4 μεγάλες μελιτζάνες στα κάρβουνα.
- Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από το φλοιό τους.
- Περνάτε τη φέτα στον τρίφτη.
- Κόβετε την καθαρισμένη και ψημένη μελιτζάνα σε όσο το δυνατό μικρότερα κομμάτια, μέχρι να πολτοποιηθεί.
- Καθαρίζετε μερικά σκόρδα και τα ψιλοκόβετε όσο το δυνατό περισσότερο.
- Αναμιγνύετε τα ψιλοκομμένα σκόρδα με τη μελιτζάνα.
- Προσθέστε το μίγμα στη φέτα.
- Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ξύσμα από λάιμ, όπως και τα μυρωδικά μας, μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι ή εστραγκόν.
- Ανακατεύετε καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και προσθέστε λίγο χυμό από λάιμ.
- Το λαχταριστό dip μας από ψητές μελιτζάνες είναι έτοιμο! Σερβίρουμε ιδανικά με ψιλοκομμένη πιπεριά και φρυγανισμένο ψωμί. Καλή απόλαυση!
Δείτε ακόμη: Ψητό λάχανο – Ένα εναλλακτικό και πεντανόστιμο σνακ