Βρήκαμε αυτήν την λαχταριστή συνταγή για φασολάδα με σπανάκι – που τόσο μας αρέσει – από την Τοσκάνη της Ιταλίας και δεν γινόταν να μην την μοιραστούμε μαζί σας. Αυτή η πολύ εύκολη φασολάδα είναι γεμάτη με φρέσκα λαχανικά και θα σας ζεστάνει τις κρύες και μοναχικές μέρες του Χειμώνα. Όση περισσέψει, μπορείτε να την βάλετε στο ψυγείο και να την φάτε την επόμενη ημέρα!
Τι θα χρειαστείτε για την φασολάδα με σπανάκι από την Τοσκάνη;
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 2 φλ. φρέσκα φύλλα σπανάκι
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 3 σέλινα
- 1/4 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 6 φλ. νερό ή ζωμός κοτόπουλου/λαχανικών
- 1 κτγ αλάτι
- 1/2 κτγ πιπέρι
- 1/2 κτγ αποξηραμένη ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 φλ. μαγειρεμένα λευκά φασόλια
- 1 φλ. καλαμπόκι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και από κονσέρβα)
Εκτέλεση Συνταγής
-
Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
-
Προσθέστε κρεμμύδι, καρότο, σέλινο και μαϊντανό. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
-
Ανακατέψτε και ρίξτε και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
-
Προσθέστε τον ζωμό ή/και το νερό. Ρίξτε μετά το αλάτι, το πιπέρι, την αποξηραμένη ρίγανη και το φύλλο δάφνης.
-
Βράστε. Έπειτα, μειώστε την ένταση της φωτιάς και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
-
Προσθέστε τα (μαγειρεμένα) φασόλια και το καλαμπόκι. Συνεχίστε να μαγειρεύετε για 5 λεπτά.
- Αλατοπιπερώστε.
-
Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό.
-
Αφαιρέστε από την φωτιά.
-
Μοιράστε την φασολάδα με το σπανάκι σε μπολάκια και σερβίρετε. Όση μείνει μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
- Καλή απόλαυση!