Η συνταγή αυτή για πατάτες ντελούξ έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, λόγω των μεσογειακών μυρωδικών που θα χρησιμοποιήσουμε. Είναι πανεύκολες και πεντανόστιμες.
Το μυστικό σε αυτήν την συνταγή είναι η λαχταριστή σάλτσα που θα φτιάξουμε για τις πατάτες ντελούξ, με την οποία μάλιστα θα τις ψήσουμε στον φούρνο. Πάμε να δούμε πως:
Τι θα χρειαστείτε για τις πατάτες ντελούξ;
- 1 κιλό πατάτες κόκκινες με την φλούδα τους
- ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κτγ αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κτγ αποξηραμένο δεντρολίβανο
- ½ κτγ σκόνη σκόρδου
- ½ κτγ πάπρικα
- ½ κτγ αλάτι
- ¼ κτγ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ¼ φλ. φρεσκοκομμένος μαϊντανός
- χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220° κελσίου και απλώστε και μία λαδόκολλα στο ταψί.
- Κόψτε τις πατάτες σε σχήμα ντελούξ και τοποθετήστε τες σε ένα μεγάλο μπολ. Πλύνέ τες καλά και μην τις ξεφλουδίσετε.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, την σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις πατάτες και κουνήστε τες ελαφρά ώστε να πάει παντού.
- Ψήστε για 15 λεπτά. Γυρίστε τις πατάτες και ξανά ψήστε για άλλα 15 λεπτά.
- Ξανά γυρίστε, ξανά ψήστε για 15 λεπτά.
- Όταν ετοιμαστούν οι πατάτες ντελούξ, ρίξτε από πάνω τον μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού και απολαύστε τες, αφού τις αφήσετε να κρυώσουν.
Δείτε ακόμη: Σούπερ γευστικές κόκκινες πατάτες φούρνου με σκόρδο, βούτυρο και παρμεζάνα