Θέλετε ένα λαχταριστό, μεσογειακό, εύκολο και νόστιμο σνακ; Δεν υπάρχει κάτι πιο απλό και ωραίο για κάθε ώρα της ημέρας, από τις μπρουσκέτες με μανιτάρια σκορδάτα που θα φτιάξουμε σήμερα. Έτοιμες μόλις σε λίγα λεπτά, θα εντυπωσιάσουν όποιον τις δοκιμάσει. Συνταγή ιδανική και για χορτοφάγους αλλά και για vegan.
Τι θα χρειαστείτε για τις μπρουσκέτες με σκορδάτα μανιτάρια;
- 200 γρ. λευκά μανιτάρια
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κτσ ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1/4 κτσ αλάτι
- 1/4 κτσ μαύρο πιπέρι
- 4 φέτες χτεσινό ψωμί
Εκτέλεση Συνταγής
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα φύλλα μαιντανού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
- Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα ή στο γκριλ και μοιράζουμε επάνω το μείγμα μανιταρίων. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές.