Θέλετε ένα εύκολο λαχταριστό γλυκάκι; Αυτή η συνταγή για ψητά μήλα με κανέλα είναι τόσο νόστιμη. Θυμίζει την γέμιση της μηλόπιτας, γι’ αυτό θα σας φανεί πολύ οικεία η παρασκευή του. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε και πως θα το φτιάξετε.
Τι θα χρειαστείτε για τα ψητά μήλα με κανέλα;
- 6 φλ. κομμένα μήλα
- 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 κτσ κορν φλάουρ
- 1 κτγ κανέλα
- 1/2 κτγ γαρύφαλλο
- 2 κτσ γιαούρτι ή sour cream
- 1 κτσ χυμός λεμόνι
- 2 κτσ βούτυρο
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώστε ένα ταψί.
- Ξεφλουδίστε τα μήλα.
- Σε ένα μπλοκάκι, αναμιγνύετε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Τώρα, προσθέστε στο μείγμα τα μήλα και ανακατέψτε καλά.
- Απλώστε τα μήλα στο ταψί και ρίξτε λίγο βούτυρο από πάνω τους.
- Ψήστε τα μήλα στους 200°C για 30 με 45 λεπτά, μέχρι τα μήλα να γίνουν μαλακά και χρυσαφένια. Περίπου στην μέση του χρόνου, γυρίστε τα μήλα.
- Σερβίρετε τα μήλα με λίγο γιαούρτι ή sour cream ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.