Αυτά τα λιγκουίνι με σπανάκι και λιαστή ντομάτα σε κρεμώδη τυρένια σάλτσα, χρειάζονται μόνο 30 λεπτά για να τα φτιάξετε και είναι πεντανοστιμα. Η ιδανική συνταγη για οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας και για να εντυπωσιάσετε κάθε καλεσμένο. Οι γεύσεις που μπλέκονται σε αυτό το πιάτο θα τους τρελάνουν όλους. Ακόμη, αυτή η συνταγή είναι ιδανική και για αρχάριους. Ας δούμε πως θα την φτιάξουμε:
Τι θα χρειαστείτε για τα λιγκουίνι με σάλτσα σπανάκι και λιαστή ντομάτα;
- 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
- 1/3 φλ. κομμένες λιαστές ντομάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1/4 κτγ πάπρικα
- 1/4 κτγ αλάτι
- 150 γρ. σπανάκι
- 5 φύλλα φρέσκου βασιλικού, κομμένα
Εκτέλεση Συνταγής
- Μαγειρέψτε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώστε τα.
- Ζεστάνετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξτε τις λιαστές ντομάτες και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα και το αλάτι. Φέρτε σε βράση.
- Προσθέστε την μισή ποσότητα της τριμμένης παρμεζάνας. Ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί.
- Τώρα, ρίξτε το σπανάκι. Συνεχίστε να ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τα μαγειρεμένα λιγκουίνι. Ανακατέψτε καλά.
- Δοκιμάστε τα λιγκουίνι για να δείτε εάν χρειάζονται και άλλο αλάτι.
- Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό. Τα λιγκουίνι με σάλτσα σπανάκι και λιαστή ντομάτα είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση, θα τα λατρέψετε!
Δείτε ακόμη: Ιταλική συνταγή για παναρισμένο κοτόπουλο με λιωμένη παρμεζάνα και κουρκούτι