Η σαλάτα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής. Είναι νόστιμες, δροσερές και ιδανικές είτε να συνοδεύσουν το μεσημεριανό είτε να καταναλωθούν μόνες τους ως βραδινό. Ιδιαίτερα οι παρασκευές με κινόα είναι πολύ χορταστικές. Αν ψάχνεις μια ξεχωριστή σαλάτα, λοιπόν, για να ανανεώσεις το τραπέζι σου, δες την παρακάτω συνταγή.
Υλικά για τη σαλάτα
100 γραμμάρια κινόα
2 αγγούρια
10-12 ντοματίνια
100 γραμμάρια χαλούμι
Υλικά για τη βινεγκρέτ ντομάτας
2 ντομάτες ώριμες μεσαίου μεγέθους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Βράζουμε την κινόα για 10 λεπτά και τη σουρώνουμε. Στη συνέχεια κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τρίβουμε τα αγγούρια, στραγγίζοντάς τα καλά με τα χέρια, για να φύγουν τα υγρά. Τοποθετούμε αυτά τα 3 υλικά σε ένα μπολ και ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ. Τρίβουμε τις ντομάτες σε ένα μικρό σκεύος και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και τα ενσωματώνουμε στο μπολ με την κινόα. Τέλος, προσθέτουμε το χαλούμι, αφού πρώτα το περάσουμε από τον τρίφτη.
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.