Σήμερα θα μάθουμε να φτιάχνουμε ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, μία γαλατόπιτα. Είναι ελαφρύ, κρεμώδες και ονειρεμένο γλυκό. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε:
Τι θα χρειαστείτε για την γαλατόπιτα;
- 120 γρ. λεπτό σιμιγδάλι
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- χυμός από ένα λεμόνι
- 1.25 λίτρα γάλα (5 φλ.)
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρούστα:
- 1 αυγό
- 2 κτσ ζάχαρη άχνη
- 2 κτσ γάλα
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180°C και βουτυρώστε το στρογγυλό σας ταψί όπου θα μπει η γαλατόπιτα. Πασπαλήστε λίγο σιμιγδάλι, περίπου 1-2 κουταλάκια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
- Ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Προσοχή: μην το βράσετε.
- Προσθέστε σιγά – σιγά λίγο από το γάλα στο μείγμα με το σιμιγδάλι με μία κουτάλα και ανακατέψτε καλά. Ανακατέψτε άλλες 2 φορές.
- Τώρα, ρίξτε όλο το μείγμα με το σιμιγδάλι μέσα στο γάλα και ανακατέψτε ώστε να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη η κρέμα. Αφήστε 5 λεπτά να «κάτσει».
- Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε ξανά. Μετάφερετε το μείγμα στο ταψί του.
- Για την κρούστα, ανακατεύουμε το ένα αυγό, την ζάχαρη και το γάλα. Καλύπτουμε με το μείγμα που φτιάξαμε την πίτα. Σιγουρευόμαστε ότι καλύπτει όλη την πίτα, από άκρη σε άκρη.
- Ψήστε για 45-50 λεπτά. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς πριν την απολαύσετε.
- Σερβίρετε την γαλατόπιτα με λίγη ζάχαρη άχνη. Καλή όρεξη!