Η καλύτερη κοτόσουπα που θα φάτε αυτό το φθινόπωρο (ή και χειμώνα, ή και άνοιξη, δεν φέρνουμε αντίρρηση) είναι εδώ! Μία κοτόσουπα πολύ θρεπτική που θα σας τονώσει όποτε το χρειάζεστε! Επειδή έχει υλικά όπως τζίντζερ, κουρκουμά και σκόρδο που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, εκτός από νόστιμη είναι και γιατροσόφι! Με λίγα λόγια, είναι ό,τι καλύτερο. Δείτε πως θα την φτιάξετε:
κοτόσουπα
Τι θα χρειαστείτε για την θρεπτική κοτόσουπα;
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κομμάτια σέλινο
  • 1 κτσ φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κτγ κουρκουμάς
  • 6 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλο ή μπούτι κοτόπουλο
  • 1 κτγ φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κτγ φρέσκο θυμάρι
  • ½ κτγ αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 φλ. κουσκούς
  • 2/3 φλ. αρακάς (προαιρετικά αλλά ταιριάζει τέλεια)

κοτόσουπα

Εκτέλεση Συνταγής
  1. Σε ένα βαθύ σκεύος προσθέστε ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε υψηλή φωτιά. Όταν το λάδι αρχίζει να καίει, τότε προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Σωτάρετε για λίγο λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
  2. Προσθέστε έπειτα το τζίντζερ και τον κουρκουμά. Σωτάρετε για 30 δευτερόλεπτα ώστε να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Ύστερα, προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου, το κοτόπουό, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Βράστε την σούπα και τότε ρίχνετε το κουσκούς. Θέλετε το κοτόπουλο να καλύπτεται πλήρως από τα υγρά.
  4. Χαμηλώστε την φωτιά σε μέτρια ένταση και σιγομαγειρέψτε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.

  5. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, τότε αφαιρέστε το από την σούπα και μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο. Εκεί, με 2 πιρούνια κάντε το κομματάκια και φέρτε το πίσω στην σούπα. Τότε, ρίξτε τον αρακά. Εάν δείτε ότι ο ζωμός κοτόπουλο δεν είναι αρκετός, προσθέστε λίγο νερό. Η υπέροχη θρεπτική κοτόσουπα είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση!

     

Διαβάστε ακόμη: Διαιτητική βελουτέ σούπα με καρότο και ντομάτα

κοτόσουπα