Όλοι λατρεύουμε τα ντόνατς! Είναι από τα πιο λαχταριστά επιδόρπια, είτε συνδυάζονται με πραλίνα, είτε με μαρμελάδα είτε είναι σκέτα με ζάχαρη. Το ξέρατε ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι; Η συνταγή είναι πολύ απλή και δεν θα χρειαστείτε καν πολλά η εξεζητημένα υλικά. Δείτε πως θα τα φτιάχνετε κάθε φορά που κάποιος θέλει να φάει! 

Τι θα χρειαστείτε για τα λαχταριστά ντόνατς;

  • 1/2 φλ. ζεστό νερό (όχι βραστό, ούτε πολύ καυτό)
  • 2 κτγ μαγιά
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 3/4 φλ. ζεστό γάλα
  • 1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ηλιέλαιο για να τηγανίσουμε τα ντόνατς
  • κρυσταλλική ζάχαρη για το τέλος

ντόνατς

Εκτέλεση Συνταγής 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το νερό, την μαγιά και ένα μόνο κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Ανακατέψτε λίγο και αφήστε το μείγμα να κάτσει για 5 λεπτά.
  • Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι.

ντόνατς

  • Σταδιακά και με προσοχή αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε ταυτόχρονα. Βάζουμε τόσο όσο ώστε το ζυμάρι να μένει στο κέντρο του μπολ.
  • Πλάθουμε το ζυμάρι μέχρι να γίνει μεγάλο και στρογγυλό.

  • Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα μεγάλο μπολ και το καλύπτουμε με μία πετσέτα.

  • Το αφήνουμε να κάτσει για 1 με 1 1/2 ώρα ώστε να μεγαλώσει σε μέγεθος.
  • Ύστερα, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ίσα μέρη. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, απλώνουμε την μισή ζύμη μέχρι να γίνει φλατ με πάχος 3 εκατοστών.
  • Με ένα μαχαιράκι ή έναν στρογγυλό κόφτη, κόβουμε κύκλους στην ζύμη που θα γίνουν τα ντόνατς μας. Κόβουμε και μικρότερους ομόκεντρους κύκλους που θα είναι οι τρύπες τους.
  • Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το άλλο μισό της ζύμης.
  • Στο τηγάνι ή σε μία φριτέζα, ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε τα ντόνατς και αφήνουμε για 2-3 μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Τότε, τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και τηγανίζουμε για άλλο 1 λεπτό.
  • Ακουμπάμε τα ντόνατς που είναι έτοιμα σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει τα πολλά λάδια.
  • Όσο είναι ακόμη ζεστά, σε ένα πιάτο ρίξτε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και βουτήξτε εκεί τα ντόνατς ώστε να καλυφτούν με ζάχαρη. Είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση!

Δείτε ακόμη: Φτιάξε κρέμα bueno στο σπίτι εύκολα – Το πιο ονειρεμένο spread