Αυτή είναι η αγαπημένη μου μαρινάδα, διότι η γεύση της – χάρη στα μυρωδικά – θυμίζει τόσο πολύ Ελλάδα. Την χρησιμοποιώ συνήθως για το κοτόπουλό μου,αλλά μπορεί κάλλιστα να συνοδέψει και κάθε άλλο κρέας, καθώς και μανιτάρια ή τόφου για τους χορτοφάγους φίλους μας.
Τι κάνει αυτήν την μαρινάδα τόσο καλή; Εκτός από νόστιμη είναι και πανεύκολη στην παρασκευή της. Τα υλικά της είναι πολύ οικονομικά και υπάρχουν σε κάθε αγορά. Μπορείτε να τα βρείτε ακόμη και στο μπαλκόνι σας, εάν έχετε γλάστρες με μυρωδικά.
Τι θα χρειαστείτε για την μαρινάδα με μυρωδικά;
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- χυμοί από 2 λεμόνια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κτσ φρέσκο θυμάρι
- 1 κτσ φρέσκια ρίγανη
- 2 κτγ φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κτσ φρέσκος μαϊντανός
- 1 κτγ αλάτι
- 1 κτγ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 6 μεγάλα κομμάτια στήθος κοτόπουλου
Εκτέλεση Συνταγής
Προετοιμάστε την μαρινάδα. Ρίξτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την μαρινάδα. Το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το λεμόνι, το θυμάρι, την ρίγανη, το δεντρολίβανο, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ανακατέψτε καλά.
Μαρινάρετε το κοτόπουλο. Προσθέστε τα κομμάτια στήθος κοτόπουλου στην μαρινάδα φροντίστε να καλυφτούν από αυτήν. Αφήστε το κοτόπουλο στην μαρινάδα για τουλάχιστον 30 λεπτά με 2 ώρες.
Δείτε ακόμη: Εύκολη και γευστικότατη σως για burger – από τα χεράκια μας