Και σε ποιον δεν είναι το αγαπημένο του φαγητό τα μακαρόνια με κιμά; Ε, γι’ αυτό, βρήκαμε την πιο ωραία συνταγή για σάλτσα μπολονέζ που υπάρχει και θα απογειώσει το πιάτο αυτό. Αποθηκεύστε την στους σελιδοδείκτες σας, γιατί θα ανατρέξετε πολλές φορές εδώ.
Τι θα χρειαστείτε για την σάλτσα μπολονέζ;
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- μισό κιλό βόειος κιμάς
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα ντομάτας
- 1 φλ. νερό ή ζωμός κότας (της κότας έχει πιο ωραία γεύση και δένει καλύτερα)
- 2 κτσ πελτές ντομάτας
- 1/4 φλ. φρέσκος βασιλικός
- 3/4 κτγ φρέσκια ρίγανη
- 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
- φρέσκος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
- λίγη κανέλα
Εκτέλεση Συνταγής;
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
- Προσθέστε λίγο λίγο τον κιμά, αφήνοντας απόσταση από τα κομμάτια που θα βάλετε. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά ώστε να ροδίσουν.
- Αρχίστε να «σπάτε» τον κιμά όσο τον μαγειρεύετε, για 3 λεπτά ακόμη.
- Μεταφέρετε τον κιμά σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει τα πολλά υγρά. Αφήστε πίσω μία κουταλιά από το ζουμί του κιμά.
- Φέρτε το κρεμμύδι και σωτάρετέ τα για 4 λεπτά. Βάλτε και το σκόρδο και σωτάρετε για ένα λεπτό ακόμη.
- Ρίξτε τις ντομάτες και τον πελτέ, μαζί με τον κιμά, την κανέλα και τα φρέσκα μυρωδικά. Αλατοπιπερώστε.
- Φέρτε σε βράση και ύστερα χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς σε χαμηλή. Καλύψτε με το καπάκι και αφήστε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, για 15-20 λεπτά δηλαδή. Εάν βγαίνει πολύ πυκνή η σάλτσα, αραιώστε με λίγο νερό ή μία ντομάτα μαζί με τα υγρά της.
- Ρϊξτε και την παρμεζάνα και ανακατέψτε. Σερβίρετε με μαγειρεμένα σπαγγέτι ή ότι άλλα μακαρόνια θέλετε και λίγο μαϊντανό. Καλή όρεξη!