Οι πιπεριές είναι αρκετά μεγάλες για να χωρέσουν πολύ, αρκετά δυνατές για να διατηρήσουν το σχήμα τους στο φούρνο και αρκετά ήπιες σε γεύση για να ταιριάζουν με σχεδόν οτιδήποτε. Με άλλα λόγια, είναι το τέλειο δοχείο για να χωρέσει μια ποικιλία από διαφορετικά συστατικά και γεμίσεις.

Συστατικά:

  • 1/2 γ. άψητο ρύζι 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο για το περιχύσιμο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. τοματοπολτός
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κουτί ντομάτες σε κύβους
  • 1 1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αφαιρέθηκαν από 6 πιπεριές, κορυφές και πυρήνες
  • 1 ματσάκι φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 280 βαθμούς. Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε τον πελτέ ντομάτας και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσουν, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε κιμά και μαγειρέψτε, σπάζοντας το κρέας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, για 6 λεπτά. Στραγγίστε το λίπος. Επιστρέψτε το μείγμα του βοείου κρέατος στο τηγάνι και στη συνέχεια ανακατέψτε το μαγειρεμένο ρύζι και τις κομμένες ντομάτες. Καρυκεύουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μειωθούν ελαφρώς τα υγρά, περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε τις πιπεριές κομμένες με την πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί και περιχύστε με λάδι. Ρίξτε ένα κουτάλι μείγμα βοείου κρέατος σε κάθε πιπεριά και βάλτε το Monterey jack και, στη συνέχεια, καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, περίπου 35 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να αφρατέψει το τυρί, 10 λεπτά ακόμα. Γαρνίρουμε με μαϊντανό πριν το σερβίρουμε.