Η νηστεία έχει ξεκινήσει και αναρωτιέσαι τι θα μαγειρέψεις; Χρειάζεσαι κάτι νόστιμο και υγιεινό! Τι θα έλεγες λοιπόν για μια νόστιμη γαριδομακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα; Έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά.

Πάμε να αρχίσουμε

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 πακέτο κονκασέ
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι ρίγανη
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/3 φλιτζάνι μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε τις γαρίδες με το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε τις γαρίδες καλά.

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ρίχνοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο για σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την τομάτα, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι, τη ρίγανη και το λευκό κρασί. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και αφήνουμε να σιγοβράσει για πέντε λεπτά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε μέχρι να πάει η σάλτσα σε όλα τα μακαρόνια προσθέτοντας μαιντανό.

Σερβίρουμε!