Έχετε επισκεφτεί το υπέροχο νησί της Αίγινας; Τότε, σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει φυστικοβούτυρο από φιστίκι Αιγίνης. Είναι λαχταριστό. Αν όχι, μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε σε ένα από τα πολλά σημεία της πόλης όπου μπορεί να αγοράσει κανείς προϊόντα με φιστίκι από τοπικούς παραγωγούς.
Σήμερα, θα επιχειρήσουμε να φτιάξουμε φυστικοβούτυρο σαν αυτό της Αίγινας, μόνοι μας, στο σπίτι. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα καλό μπλέντερ ώστε να αλέσει καλά το φιστικάκι αιγίνης. Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε αυτήν την μαγική πάστα.
Τι θα χρειαστείτε για το φυστικοβούτυρο Αίγινας;
- 300 γρ. φυστίκια Αιγίνης
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη (αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με 2 κτγ μέλι)
- 1/2 κτγ αλάτι
- 3 κτσ σησαμέλαιο, λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο (και τα τρία δεν έχουν έντονη γεύση, σε αντίθεση με το ελαιόλαδο)
Εκτέλεση Συνταγής
- Πρώτα, θα αλέσουμε τα φυστίκια μέχρι να γίνουν τρίμμα (όχι υπερβολικά, όσο να γίνουν πούδρα). Έάν θέλετε πιο τραγανό το φυστικοβούτυρό σας, αφήστε πιο μεγάλα τα κομμάτια.
- Ύστερα, θα ρίξουμε το λάδι σταδιακά και θα αλέσουμε ξανά. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε και την ζάχαρη και το αλάτι. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ζάχαρη αναλόγως με τις δικές σας προτιμήσεις. Μερικοί, δεν βάζουν καθόλου.
- Εάν η υφή είναι πολύ παχύρρευστη για τα γούστα σας, προσθέστε λίγο ακόμη λάδι.
- Έτοιμο το βούτυρο από φυστίκι αιγίνης! Μπορείτε να το φάτε μόνο του για να φύγουν οι υπογλυκαιμίες ή να το απλώσετε στο ψωμάκι σας. Μπορείτε ακόμη να ρίχνετε μία κουταλιά από αυτό στους φρουτοχυμούς σας για έξτρα γεύση.
- Εμείς προτείνουμε να διατηρήσετε το φυστικοβούτυρο Αίγινας στο ψυγείο, ώστε να θυμίζει παγωτό στην υφή του.
Δείτε ακόμη: Φτιάξε κρέμα bueno στο σπίτι εύκολα – Το πιο ονειρεμένο spread