Το γαλλικό τοστ θυμίζει τις αυγοφέτες που τόσο αγαπάμε και μεγαλώσαμε τρώγοντας αλλά σε γλυκιά και λαχταριστή έκδοση. Γαλλικό τοστ δεν θα βρούμε μόνο στους πρωινούς μπουφέδες των καλών εστιατορίων αλλά και στην κουζίνα μας, και μάλιστα από τα χεράκια μας με αυτήν την πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή. Επίσης, θα χρησιμοποιήσουμε το νέο ψωμί του τοστ Καραμολέγκος με υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης ώστε να αποτελεί το ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσει η μέρα μας. Δείτε πως θα την φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για το γαλλικό τοστ;
- 8 φέτες ψωμί του τοστ Καραμολέγκος PROTEIN
- 4 μεγάλα αυγά
- 40 ml πλήρες γάλα
- 1 βανίλια
- 2 κτσ καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγη κανέλα
- 3 κτσ μέλι
- ένα κομμάτι βούτυρο
- προαιρετικά φρούτα του δάσους ή ότι άλλο φρούτο θέλετε
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε ένα βαθύ και φαρδύ μπολ, ανακατέψτε καλά τα αυγά, το γάλα, την βανίλια, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
-
Ζεστάνετε ένα τηγάνι με λίγο λάδι.
-
Βουτήξτε την κάθε φέτα τοστ στο μείγμα με το αυγό.
-
Ρίξτε στο τηγάνι την κάθε φέτα τοστ και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά σε κάθε μεριά μέχρι να χρυσαφίσουν.
-
Σερβίρετε ρίχνοντας λίγο μέλι και κανέλα. Τοποθετήστε τα σε στοίβα και βάλτε λίγο βούτυρο να λιώσει στην πάνω πάνω φέτα. Επίσης, εάν θέλετε σερβίρετε με φρούτα της επιλογής σας, π.χ. φρούτα του δάσους.
Δείτε ακόμη: Συνταγή για αλμυρό γαλλικό τοστ με λιωμένο τυρί
Καραμολέγκος PROTEIN για το ιδανικό πρωινό – Και με λιγότερους υδατάνθρακες
Ο ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ παράγει καθημερινά μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων κορυφαίας διατροφικής αξίας, υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και απαράμιλλης γεύσης. Καθώς οι νέες διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών είναι να αναζητούν ισορροπημένες, υγιεινές και πάντα νόστιμες επιλογές, καινοτομεί για ακόμη μία φορά και δημιουργεί το PROTEIN! Το πρώτο ψωμί για τοστ από τον Καραμολέγκο με υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης και, ταυτόχρονα, χαμηλούς υδατάνθρακες.
Έχει 9,6g πρωτεΐνης ανά δύο φέτες, δηλαδή το 20% της ΠΠΑ (Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς). Το Protein αποτελεί ιδανική λύση για όλους όσοι αναζητούν να εντάξουν στο ημερήσιο διατροφολόγιό τους ένα extra boost ενέργειας, στη μορφή ενός ψωμιού για τοστ. Ακόμη, είναι ιδανικό για τον σημερινό καταναλωτή που βιώνει μια έντονη και απαιτητική καθημερινότητα, αλλά και φυσικά για όσους αθλούνται περισσότερο ή λιγότερο συστηματικά, οι οποίοι θα βρουν στο νόστιμο αυτό ψωμί την επιπλέον πρωτεΐνη που χρειάζονται για να γεμίσουν τον οργανισμό τους με δύναμη που διαρκεί όλη την ημέρα.
Πώς δημιούργησε ο Καραμολέγκος ένα ψωμί πλούσιο σε πρωτεΐνες; Πολύ απλά και φυσικά αντικατέστησε ποσότητα άλευρων σίτου με ένα μείγμα επιλεγμένων, γευστικών και θρεπτικών άλευρων σπόρων: λιναρόσπορου, φάβας και βρώμης, πλούσιων σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και με χαμηλούς υδατάνθρακες. Έτσι, πρόκειται ταυτόχρονα για ένα χαμηλό ποσοστό σε υδατάνθρακες, κατά -30% (σε σχέση με τα λευκά σταρένια ψωμιά), διατηρώντας ασυναγώνιστη γεύση.