Μα, πόσο πολύ ταιριάζουν το κοτόπουλο με το σπανάκι, ειδικά όταν είναι γεμιστό; Γι’ αυτό, η παρακάτω συνταγή θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Είναι ιδανική για μία βραδιά με καλεσμένους, που θα τρελαθούν από το πόσο γευστική είναι. Πάμε να την φτιάξουμε;
Τι θα χρειαστείτε για το φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι;
- 4 στήθη κοτόπουλο
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- 1 κτσ αλάτι (σε 2 δόσεις)
- ¼ κτγ σκόνη σκόρδου
- ¼ κτγ σκόνη κρεμμυδιού (και να μην έχετε δεν πειράζει αλλά δίνει γεύση)
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- ¼ φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
- 2 κτσ μαγιονέζα
- 2 φλ. φρέσκο σπανάκι
- 1 κτσ ψιλοκομμένο σκόρδο
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200° κελσίου.
- Ρίξτε λίγο λάδι πάνω από τα φιλέτα κοτόπουλου. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλάτι, την σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού και τα ρίχνετε πάνω στο κοτόπουλο.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα φιλέτα στην μέση ώστε να δημιουργηθεί μία «τσέπη» για να μπει η γέμιση.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, την μαγιονέζα, το σπανάκι, το σκόρδο και την άλλη μισή κουταλιά αλάτι.
- Με ένα κουτάλι γεμίστε τις «τσέπες» του κοτόπουλου.
- Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα ταψί και ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί.
- Το πεντανόστιμο κοτόπουλο με γέμιση από σπανάκι είναι έτοιμο για απόλαυση!